destination taste!

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

: 4
: 15 min
: 15 min

Για τους λάτρεις των ζυμαρικών, που θέλουν μια εύκολη, γρήγορη και προπάντων νόστιμη συνταγή. Το γιαούρτι και ο δυόσμος, είναι υλικά που τα επιλέγω γιατί μου δίνουν μια φρεσκάδα στη γεύση χωρίς να κάνουν το φαγητό μου βαρύ.

Υλικά
  • 1 πακέτο (400 γρ.) ταλιατέλες ή παπαρδέλες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ασπρομανίταρα
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι, στραγγιστό
  • 3 κουτ. σούπας γάλα εβαπορέ
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λωρίδες
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ½ καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βράζω τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Κρατάω ½ φλυτζάνι (100 ml) από το νερό τους και τα στραγγίζω.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτω τα μανιτάρια και τα σοτάρω για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
  • Βήμα 3 Ρίχνω το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά και το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά. Σβήνω με το κρασί, και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το γιαούρτι, το γάλα και το νερό που έχω κρατήσει από το βράσιμο το ζυμαρικών και ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί το γιαούρτι και να γίνει σαν κρέμα. Αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά μέχρι τα υγρά της να μειωθούν στο μισό και να δέσει.
  • Βήμα 4 Προσθέτω τα ζυμαρικά, το μαϊντανό, το δυόσμο και την ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 5 Σερβίρω με λίγα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια