destination taste!

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

: 4
: 15 min
: 30 min

Πεντανόστιμο φαγάκι με τη γλύκα της μελωμένης κολοκύθας. Η φέτα δίνει την οξύτητα που του χρειάζεται για να ισσοροπήσει.

Υλικά
  • 600 γρ. ψίχα από κολοκύθα (ζυγισμένη καθαρισμένη)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γρ. (1 πακέτο) κριθαράκι χονδρό
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο (ή κάρι), σε σκόνη
  • 200 γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη
  • 4 – 5 κλαράκια ψιλοκομμένος μαϊντανός (τα φύλλα)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Χωρίζω την κολοκύθα σε δύο ίσα μέρη των 300 γρ. Περνάω το ένα μέρος από την χονδρή πλευρά του τρίφτη και κόβω το άλλο σε μικρά κυβάκια, σαν ζάρια.
  • Βήμα 2 Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα και προσθέτω 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και το κριθαράκι. Όταν το νερό ξαναπάρει βράση ρίχνω την τριμμένη κολοκύθα, χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά και σιγοβράζω το μείγμα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι κριθαράκι και κολοκύθα να μαλακώσουν καλά.
  • Βήμα 3 Στραγγίζω καλά το μείγμα, νοστιμίζω με αλατοπίπερο, ανακατεύω και το αφήνω κατά μέρος.
  • Βήμα 4 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω τα υπόλοιπο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρω τα κυβάκια κολοκύθας για 6 – 8 λεπτά, μέχρι να πιουν τα υγρά που θα βγάλουν, να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Πασπαλίζω με το κύμινο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και σοτάρω για άλλο 1 λεπτό. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά.
  • Βήμα 5 Μοιράζω το κριθαράκι σε 4 πιάτα, συμπληρώνω με τους σοταρισμένους κύβους κολοκύθας και σκορπίζω από πάνω τη θρυμματισμένη φέτα. Πασπαλίζω με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια