destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ NUTS & BERRIES YOGURT ΚΑΙ ΠΑΡΦΕ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ NUTS & BERRIES YOGURT ΚΑΙ ΠΑΡΦΕ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ NUTS & BERRIES YOGURT ΚΑΙ ΠΑΡΦΕ ΦΡΑΟΥΛΑ

: 6-8
: 20 min
           
: 4 hr

Για το σερβίρισμα θα σας πρότεινα να ραντίσετε με λίγο σιρόπι βύσσινο που ταιριάζει πολύ με την γιαουρτένια γεύση του nuts & berries yogurt.

Υλικά
  • 500 γρ. παγωτό nuts & berries yogurt, ΔΩΔΩΝΗ
  • 500 γρ. παγωτό παρφέ φράουλα ΔΩΔΩΝΗ
  • 150 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 50 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 3 κουτ. σούπας σιρόπι από βύσσινο
  • 40 γρ. φιστίκια ανάλατα, καθαρισμένα
  • 200 γρ. κόκκινα φρούτα (μύρτιλλα, ράσμπερι, μπλούμπερι κ.λπ.)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βγάζω τα δύο παγωτά από το ψυγείο για 15 λεπτά να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  • Βήμα 2 Βάζω τα μπισκότα στο μούλτι και τα τρίβω σε σκόνη. Αδειάζω τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ και προσθέτω την πούδρα αμυγδάλου και το βούτυρο και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 3 Στρώνω με μεμβράνη μια παραλληλόγραμη φόρμα για τάρτες και αδειάζω το μίγμα των μπισκότων. Πιέζω με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη βάση.
  • Βήμα 4 Ραντίζω με το σιρόπι βύσσινο και σκορπίζω τα φιστίκια.
  • Βήμα 5 Απλώνω το παγωτό nuts & berries yogurt και κατόπιν το παγωτό παρφέ παρφέ φράουλα. Στολίζω με τα κόκκινα φρούτα και σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη. Βάζω στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.
  • Βήμα 6 Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
  • Βήμα 7 Βγάζω την τάρτα από την κατάψυξη, ξεφορμάρω με την βοήθεια της μεμβράνης, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια