destination taste!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ TIKKA MASALA ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ TIKKA MASALA ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ TIKKA MASALA ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

: 4
: 30 min
: 40 min
           
: 30 min

Μια παραλλαγή του δημοφιλούς ινδικού φαγητού, που θα απογειώσει τον ουρανίσκο σας! Βρείτε τη σάλτσα tika masala και τα απαραίτητα μπαχαρικά της συνταγής, στα καταστήματα Marks & Spencer Food!

Υλικά
  • Για το κοτόπουλο και τη μαρινάδα
  • 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε κύβους
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη, Cook with M&S, Μarks and Spencer Food
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό, Cook with M&S, Μarks and Spencer Food
  • ½ κουτ. γλυκού turmeric σκόνη, Cook with M&S, Μarks and Spencer Food
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού chilli σκόνη, Cook with M&S, Μarks and Spencer Food
  • αλάτι
  • Για την σάλτσα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη, Cook with M&S, Μarks and Spencer Food
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό, Cook with M&S, Μarks and Spencer Food
  • 1 ξυλάκι κανέλα, Cook with M&S, Μarks and Spencer Food
  • ½ κουτ. γλυκού σπόρους κάρδαμου, κοπανισμένους
  • 1 συσκευασία πάστα tikka, Μarks and Spencer Food
  • 1 συσκευασία σάλτσα tikka masala, Μarks and Spencer Food
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλο, Cook with M&S, Μarks and Spencer Food
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας masala κέτσαπ, Μarks and Spencer Food
  • 1 κουτ. γλυκού chilli, σκόνη, Cook with M&S, Μarks and Spencer Food
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • Για τις πατάτες
  • 600 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 2 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινου, Cook with M&S, Μarks and Spencer Food
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1½ κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. γλυκού ξερό κόλιανδρο, Cook with M&S, Μarks and Spencer Food
  • 1 κουτ. γλυκού turmeric, σκόνη, Cook with M&S, Μarks and Spencer Food
  • 1 κουτ. γλυκού garam masala, σκόνη, Cook with M&S, Μarks and Spencer Food
  • 2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το κοτόπουλο: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το γιαούρτι, το κύμινο, τον ξερό κόλιανδρο, το turmeric, το τζίντζερ, το σκόρδο και το chilli. Αλατίζω και ρίχνω τους κύβους του κοτόπουλου. Ανακατεύω καλά, σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Με μια τσιμπίδα βάζω λίγους λίγους τους κύβους του κοτόπουλου και τους σοτάρω μέχρι να πάρουν χρώμα παντού. Τους αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 3 Για την σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κύμινο, τον ξερό κόλιανδρο, το ξύλο κανέλας, το κάρδαμο, το chilli και σοτάρω για 1-2 λεπτά. Προσθέτω το κρεμμύδι και την πιπεριά και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βήμα 4 Προσθέτω την πάστα tikka, την σάλτσα tikka masala, το masala κετσαπ, τον ζωμό και αλατίζω. Ανακατεύω καλά και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά.
  • Βήμα 5 Ρίχνω τις σοταρισμένες μπουκιές κοτόπουλου, ανακατεύω και αφήνω να βράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά. Αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω το γιαούρτι και το βούτυρο. Ανακατεύω καλά και σερβίρω με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και τις αρωματικές πατάτες.
  • Βήμα 6 Για τις πατάτες: Καθαρίζω τις πατάτες και τις βράζω σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά. Δεν πρέπει να παραβράσουν. Τις σουρώνω και κρατάω ½ φλιτζάνι νερό από το βράσιμο.
  • Βήμα 7 Bάζω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και ρίχνω τους σπόρους κύμινου. Τους καβουρδίζω για 2-3 λεπτά μέχρι να μυρίσουν και ρίχνω το ελαιόλαδο. Προσθέτω το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρω για 1 λεπτό. Ρίχνω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω υπόλοιπα τα μπαχαρικά και συνεχίζω το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά. Ρίχνω τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλατίζω και πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη. Προσθέτω το νερό που είχα κρατήσει στην άκρη από το βράσιμο. Μαγειρεύω για 15 λεπτά και προσθέτω τις πατάτες ανακατεύω και συνεχίζω το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα.
  • Βήμα 8 Αποσύρω από τη φωτιά και τις σερβίρω με το κοτόπουλο tikka masala.

Related Posts

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Τα χωριάτικα λουκάνικα είναι ιδιαίτερα λιπαρά και συμπληρώνουν τα τα ψητά λαχανικά και τις πατάτες. Ένα τέλειο μεζεδάκι για μπύρα ή ουζάκι.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΡΕΓΚΟΣΑΛΑΤΑ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΡΕΓΚΟΣΑΛΑΤΑ

Πανεύκολη συνταγή που θα την εκτιμήσουν όσοι λατρεύουν τους ουζομεζέδες. Η καπνιστή ρέγκα είναι μοναδική!



Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια