προορισμός…γεύση!

Prep Time 1 ώρα Cook Time 20 λεπ Rest Time 2 ώρα Total Time 3 ώρες 20 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Τοποθετώ τα μύδια σε μια μεγάλη λεκάνη και τα πασπαλίζω με το χοντρό αλάτι. Τα αφήνω έτσι για 1½ - 2 ώρες.

  2. Βγάζω τα μύδια από τη λεκάνη, τα ξύνω με ένα συρματάκι να φύγουν ότι έχουν κολλημένα επάνω στο κέλυφός τους και τραβάω το γένι τους. Τα ξεπλένω καλά και τα ανοίγω με ένα μαχαιράκι φροντίζοντας να μείνουν τα δύο κελύφη ενωμένα.

  3. Βάζω το ρύζι σε ένα μπολ και το γεμίζω με νερό. Αφήνω το ρύζι να μουσκέψει καλά.

  4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Προσθέτω τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) και σοτάρω μέχρι να μαραθούν και να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά.

  5. Σουρώνω το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και σκουπίζω το μπολ. Ρίχνω το ρύζι στο μπολ, προσθέτω τα σοταρισμένα κρεμμύδια, στραγγισμένα από τα πολλά λάδια, τον άνηθο, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες, το μπαχάρι, την κανέλα, τον χυμό λεμονιού, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο από το φλυτζάνι, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.

  6. Με ένα κουτάλι βάζω μια κουταλιά γέμισης σε κάθε μύδι και το κλείνω. Τα τοποθετώ σε μια ρηχή κατσαρόλα, κοντά το ένα στο άλλο. Ραντίζω με το υπόλοιπο φλυτζάνι ελαιόλαδο και το ζεστό νερό. Τα σκεπάζω με ένα πιάτο και μαγειρεύω για 15 – 20 λεπτά.

Keywords: μυδια γεμιστα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    ❤️ ❤️ ❤️

  1. manyrone

    ❤️ ❤️ ❤️