destination taste!

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΜΕ 2 ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΜΕ 2 ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΜΕ 2 ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

: 4-6
: 40 min
: 20 min

Η μπολονέζ είναι από τις πιο αγαπημένες σάλτσες των Ελλήνων. Εγώ σας δίνω μια πιο μοντέρνα εκδοχή της με συνδυασμό από δύο λουκάνικα, που σίγουρα θα την απολαύσετε.

Υλικά
  • 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
  • 250 γρ. λουκάνικα μοσχαρίσια
  • 250 γρ. λουκάνικα χωριάτικα με πράσο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 10 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 250 γρ. χυμό ντομάτας
  • 150 ml κρασί κόκκινο
  • 150 ml ζωμό κρέατος
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • 300 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Με ένα μεγάλο μαχαίρι, χαράζω τα λουκάνικα και αφαιρώ τη μεμβράνη. Ρίχνω τη γέμιση σε ένα μπολ και την «διαλύω» με ένα πηρούνι.
  • Βήμα 2 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω να γίνει διάφανο. Προσθέτω το σκόρδο τις λιαστές ντομάτες, και το τσίλι και 1 λεπτό αργότερα τα διαλυμένα λουκάνικα. Σοτάρω για 5 λεπτά και σβήνω με το κρασί, αφήνοντάς το να πάρει 1-2 βράσεις. Προσθέτω το ζωμό, τα κονκασέ, το χυμό ντομάτας, την κανέλα, τη δάφνη, τη ρίγανη, την πάπρικα και αλατοπίπερο.
  • Βήμα 3 Αφήνω να πάρει 1-2 δυνατές βράσεις και χαμηλώνω τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει η σάλτσα για 30 λεπτά χωρίς να κοχλάζει. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 4 Βράζω τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνω 3 λεπτά νωρίτερα από τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού.
  • Βήμα 5 Αποσύρω τη σάλτσα από τη φωτιά και ρίχνω μέσα τα σπαγγέτι. Ανακατεύω καλά με 2 πηρούνια και αδειάζω το μείγμα σένα μεγάλο σκεύος. Πασπαλίζω με το πεκορίνο και ψήνω για 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά.

Related Posts

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Η ελαφριά εκδοχή του παστίτσιου που θα λατρέψουν όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. Εγώ σας το προτείνω με κοφτό μακαρονάκι αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιοδήποτε άλλο χοντρό ζυμαρικό (ριγκατόνι, πένες, κοχύλια, φαρφάλες). Τα λαχανικά μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με την εποχή.

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΚΡΑΤΕΝ, ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΚΡΑΤΕΝ, ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

Αναζητήστε τα λουκάνικα με πάπρικα τα οποία είναι πολύ ιδιαίτερα και δίνουν άλλη γεύση σ’ αυτό το «μαγικό» φαγάκι.



Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια