destination taste!

ΨΑΡΟΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΨΑΡΟΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΨΑΡΟΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

: 4
: 15 min
: 40 min

Ένας έξυπνος και γευστικός τρόπος να μαγειρέψετε ψαράκι για τους αγαπημένους σας, ιδιαίτερα για τα παιδιά ή όσους δεν τα πάνε πολύ καλά με το ψάρι. Φτιάξτε μερικά μπιφτέκια παραπάνω και το βράδυ –καθώς οι πατάτες θα έχουν τελειώσει από το μεσημέρι- ετοιμάστε ωραία χάμπουργκερ με ψαρομπιφτέκια, φετούλες ντομάτας και σάλτσα γιαουρτιού.

Υλικά
  • 4 – 6 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • ½ κουτ. γλυκού γλυκάνισος, τριμμένος σε σκόνη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το λάδωμα των χεριών
  • 500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου (ή πέρκας), φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 βαζάκι τόνος σε νερό, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένες και καλά στυμμένες
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • τα φύλλα από 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, πολύ ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Στρώνω τις φέτες πατάτας σε ένα μέτριο αντικολλητικό ταψί, με τρόπο που η μία να μισοσκεπάζει την άλλη και τις πασπαλίζω με το γλυκάνισο και αλατοπίπερο. Τις περιχύνω με το ελαιόλαδο και τις ψήνω για 20 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
  • Βήμα 3 Στο μεταξύ, βράζω τα φιλέτα του μπακαλιάρου (ή της πέρκας) για 8 – 10 λεπτά σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζω και, όταν κρυώσουν τόσο ώστε να μπορώ να τα πιάσω, τα κομματιάζω καλά, αφαιρώντας τυχόν κόκαλα και το δέρμα.
  • Βήμα 4 Βάζω τα κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω τον τόνο, το ψωμί, τα αυγά, τον άνηθο, το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, αλάτι και πιπέρι. Λαδώνω τις παλάμες και αρχίζω να ζυμώνω καλά τα υλικά για να φτιάξω ένα ενιαίο μείγμα.
  • Βήμα 5 Ρίχνω την τριμμένη φρυγανιά σε ένα ρηχό πιάτο. Πλάθω μπιφτέκια σε μέτριο μέγεθος, πάντα με τα χέρια μου λαδωμένα για να μην κολλάει το μείγμα, και τα «περνάω» από την τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να τα καλύψω από όλες τις μεριές.
  • Βήμα 6 Βγάζω από το φούρνο το ταψί με τις πατάτες (αφού έχει περάσει το 20λεπτο) και βάζω προσεκτικά πάνω τους τα ψαρομπιφτέκια. Τα ψήνω για 10 λεπτά, τα γυρίζω για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 10 – 12 λεπτά. Σερβίρω το φαγητό ζεστό.
  • Βήμα 7 Το μυστικό μου: Μην σας παραξενεύει το γεγονός ότι το φαγητό ψήνεται χωρίς υγρά. Τα ψαρομπιφτέκια έχουν αρκετή υγρασία από το βράσιμο του ψαριού και οι κομμένες πατάτες προστατεύονται από τα μπιφτέκια που βρίσκονται ακουμπισμένα επάνω τους. Αν, ωστόσο, δείτε ότι τα υλικά κινδυνεύουν να κολλήσουν τότε ρίχνετε ελάχιστο ζεστό νεράκι.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια