destination taste!

ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

: 4-6
: 30 min
: 20 min

Τέλειο μεζεδάκι για ούζο και παρέα. Η βινεγκρέτ που σας προτείνω είναι ιδιαίτερα πικάντικη και αν δεν την αντέχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απαλή μουστάρδα.

Υλικά
  • 700 γρ. φιλέτο λευκού ψαριού κατεψυγμένου (μπακαλιάρος, πέρκα, παγκάσιους κ.λπ.)
  • 3 κριθαροκουλούρες μουλιασμένες και καλά στημένες
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 3 κουτ. σούπας ούζο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 1 κουτ. γλυκού κέτσαπ
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • για τη βινεγκρέτ
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα λευκού βαλσαμικού
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βράζω τα φιλέτα ψαριού για 8-10 λεπτά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζω και μόλις κρυώσουν τόσο ώστε να μπορώ να τα πιάσω, τα θρυμματίζω με τα δάχτυλα μου, αφαιρώντας τυχόν κόκκαλα και δέρμα. Τα βάζω σε μεγάλο μπολ, προσθέτω τα μουλιασμένα παξιμάδια, το αυγό, τον άνηθο, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, το ούζο, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη κέτσαπ και το αλατοπίπερο. Λαδώνω τα χέρια μου και ζυμώνω το μείγμα καλά. Πλάθω τα κεφτεδάκια και τα πανάρω στη φρυγανιά.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζω ηλιέλαιο μέχρι τη μέση. Τηγανίζω τα κεφτεδάκια λίγα λίγα μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα. Τα βγάζω και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
  • Βήμα 3 Σερβίρω τα κεφτεδάκια ραντίζοντάς τα με την πικάντικη βινεγκρέτ.
  • Βήμα 4 Για την βινεγκρέτ: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω καλά τα υλικά.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια