destination taste!

ΨΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΣΤΙΛ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ

ΨΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΣΤΙΛ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ

ΨΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΣΤΙΛ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ

: 6
: 20 min
: 45 min

Δοκιμάστε τη συνταγή και με ότι ψάρια και θαλασσινά σας αρέσουν ή έχετε φρέσκα.

Υλικά
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 150 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, καθαρισμένα με ένα νοτισμένο πανάκι και κομμένα στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 4 μέτριες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 300 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 600 ml ζωμός λαχανικών
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 750 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου, χωρίς δέρμα ή κόκαλα, κομμένα σε κομμάτια με μέγεθος μπουκιάς
  • 200 γρ. κατεψυγμένα μύδια (ψίχα), όπως είναι παγωμένα
  • 180 γρ. μέτριου μεγέθους γαρίδες, καθαρισμένες από κελύφη, ουρές και κεφάλια
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 – 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνω τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλερι, τα μανιτάρια και το σκόρδο. Σοτάρω τα υλικά αυτά για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα. Σβήνω με το κρασί και μαγειρεύω για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Βήμα 2 Ρίχνω το ζωμό, τις κομμένες ντομάτες και τη δάφνη, ανακατεύω και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση. Αλατοπιπερώνω, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 15 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν κάπως.
  • Βήμα 3 Ξεσκεπάζω την κατσαρόλα και προσθέτω το μπακαλιάρο –αν τα υγρά είναι λιγοστά (πράγμα μάλλον απίθανο), προσθέτω λίγο ζεστό νερό. Το φαγητό πρέπει να είναι ζουμερό μεν, όχι όμως σαν σούπα. Ανακατεύω και μαγειρεύω για άλλα 15 λεπτά. Τέλος, ρίχνω τα μύδια και τις γαρίδες και ανακατεύω. Μαγειρεύω για άλλα 5 λεπτά, μέχρι οι γαρίδες να αλλάξουν χρώμα.
  • Βήμα 4 Μοιράζω το φαγητό και τη σάλτσα του σε βαθιά πιάτα. Πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπίπερο και σερβίρω. Συνοδεύω με φρέσκο ψωμί.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο