Πέρκα με σάλτσα μυρωδικών και πλιγούρι
Υλικά
Για τη σάλτσα μυρωδικών
Για το πλιγούρι
Εκτέλεση
Πλιγούρι
-
Βάζω το πλιγούρι σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα μπολάκι χτυπάω με το πιρούνι το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το σκόρδο και περιχύνω το πλιγούρι. Ανακατεύω καλά και προσθέτω το μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το δυόσμο. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι, σκεπάζω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο, μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει το υγρό μείγμα και να μαλακώσει.
Πράσινη σάλτσα
-
Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της σε ένα μπολ και αφήνω κατά μέρος.
Ψάρια
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ρηχό ταψί και αραδιάζω εκεί τα φιλέτα σε μονή στρώση. Τα ραντίζω με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, τα αλατοπιπερώνω και τα πασπαλίζω με το μαϊντανό, το θυμάρι και τη ρίγανη. Βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω τα φιλέτα για 10 - 12 λεπτά. Τα μοιράζω σε πιάτα, περιχύνω με την πράσινη σάλτσα και συνοδεύω με το πλιγούρι.
User Reviews
Yummy