προορισμός…γεύση!

Κουνέλι στιφάδο με χυλοπίτες

Κουνέλι στιφάδο με χυλοπίτες

4 from 1 vote
2 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 1 λεπ Rest Time 8 ώρα Total Time 8 ώρες 16 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για τη μαρινάδα

Για το στιφάδο

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Πλένω και σκουπίζω καλά τις μερίδες του κουνελιού. Βάζω τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μεγάλο, βαθύ μπολ (ή σε ένα μέτριο και βαθύ πυρίμαχο ταψί), τα ανακατεύω και βάζω εκεί το κουνέλι. Ανακατεύω για να βραχούν καλά τα κομμάτια, σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω εντός ή εκτός ψυγείου, για 6 - 8 ώρες, για να μαριναριστεί το κουνέλι. Στο διάστημα αυτό ανακατεύω τα κομμάτια στη μαρινάδα 4 - 5 φορές ή όσο συχνά είναι εύκολο.

Για το στιφάδο

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρω τα κρεμμυδάκια για στιφάδο για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τα πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι και αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά. Βγάζω τα κρεμμυδάκια με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε μια πιατέλα.

  2. Βγάζω τα κομμάτια του κουνελιού από τη μαρινάδα (την οποία σουρώνω και κρατάω κατά μέρος), τα σκουπίζω καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αλευρώνω. Βάζω ξανά στη φωτιά την κατσαρόλα που σοτάρω τα κρεμμυδάκια, προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει. Ρίχνω τα κομμάτια του κουνελιού (αφού τα τινάξω για να φύγει το περιττό αλεύρι) και τα σοτάρω έντονα για 5 - 6 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν καλά και ομοιόμορφα.

  3. Σβήνω με τη σουρωμένη μαρινάδα και προσθέτω τα ψιλοκομμένα ντοματάκια με το χυμό τους, τη δάφνη, τις φέτες πορτοκαλιού, την κανέλα, το φρέσκο η ξερό δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.

  4. Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύω και στη συνέχεια χαμηλώνω καλά τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για περίπου 1 ώρα, μέχρι το κουνέλι να μαλακώσει καλά. Για να δοκιμάσω, τραβάω ένα κοκαλάκι –πρέπει να ξεκολλά εύκολα από τη σάρκα. Περίπου 10 λεπτά πριν αποσύρω από τη φωτιά ρίχνω τις σταφίδες και τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια που έχω αφήσει κατά μέρος και ολοκληρώνω το μαγείρεμα.

  5. Μοιράζω σε πιάτα το κουνέλι με τα κρεμμυδάκια και συνοδεύω με τις βρασμένες χυλοπίτες. Περιχύνω με τη σάλτσα του φαγητού και σερβίρω.

Keywords: κουνελι στιφαδο με χυλοπιτεσ

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Excellent!

  1. williambuttensha

    Excellent!