προορισμός…γεύση!

Κάθε φορά που βρίσκομαι στο Παρίσι, πάντα ξεκλέβω λίγο χρόνο από τη δουλειά και πηγαίνω στα αγαπημένα μου Salon de thé! Σε όλο το Παρίσι υπάρχουν παραδοσιακές τσαγερίες σε κάθε δρόμο και για όλα τα γούστα. Εγώ βρήκα για σας τα καλύτερα salon για να έχετε μια αξέχαστη εμπειρία στην πόλη του φωτός!
Αν είσαι με φίλους, είναι ωραίο να πηγαίνεις για καφέ, σοκολάτα ή απίθανα γλυκά σε ονειρεμένα μαγαζιά. Είναι ο χώρος που σε κάνει να αισθάνεσαι λίγο παρισιάνος και να ξεφεύγεις από την καθημερινότητά σου. Αν πάλι είσαι σε διακοπές και θέλεις να απολαύσεις μια πεντανόστιμη σοκολάτα ή να δοκιμάσεις τα καλύτερα μακαρόν, πάρε χαρτί και μολύβι γιατί σου έχω τα καλύτερα!
Εκεί λοιπόν που περπατάτε και χαζεύετε τις βιτρίνες στα Ηλύσια Πεδία αν σας έρθει η όρεξη για κάποια gourmandise, έτσι την ονομάζω εγώ, πηγαίνετε στο Salon de thé Ladurée. Από τα πιο μεγάλα ονόματα στο Παρίσι, και δεν είναι τυχαίο που υπάρχει από το 1862 και συνεχίζει να μαγεύει κάθε τουρίστα και Γάλλο!
Θα έχετε λοιπόν την ευκαιρία να γευτείτε όλες τις γαλλικές σπεσιαλιτέ όπως εκλέρ, μιλφέιγ, μακαρόν, τάρτες… χωρίς εκπτώσεις στη γεύση και την εμφάνιση! Το τόσο φωτεινό και προσαγμένο
salon με τα τόσα διαφορετικά και χρωματιστά γλυκά θα σας ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή… στο παλιό Παρίσι!
Τώρα αν βρίσκεστε προς το κέντρο του Παρισιού δεν θα πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε την πιο νόστιμη σοκολάτα! Να πάτε στο ιστορικό Salon de thé Angelina! Όλοι ξέρουν για το Angelina στο Παρίσι και πιστεύω πως όλοι έστω μια φόρα πρέπει να περάσουν από εκεί!
Από το 1903, εντυπωσιάζουν τον κόσμο με τα αλμυρά σνακ και τα γλύκα τους! Μια καλή επιλογή να ξεκινήστε με ένα πρωινό στο
Angelina για να πάρετε όλες τις απαραίτητες δυνάμεις για να εξερευνήστε το Παρίσι!
Για το grand café Pouchkine Madeleine έχετε ακουστά; 600 τετραγωνικά μέτρα, σε 2 ορόφους, σας περιμένουν! Αν είστε με παρέα και θέλετε αλμυρά και γλυκά σνακς, το salon αυτό είναι ότι πρέπει για σας.
Στην
Madeleine θα βρείτε ακόμα, πολλές ποικιλίες τσαγιών με εντυπωσιακά γλυκά! Λευκά σερβίτσια και ήρεμη ατμόσφαιρα, ότι πρέπει για ξεκούραση με εντυπωσιακή θέα!
Σας άφησα το καλύτερο για το τέλος! Το tea time du Meurice… Εάν περάσετε από μπροστά, και δεν αντισταθείτε στη γοητεία του… δεν θα ξαναβγείτε ποτέ!
Θα σας μαγέψει όχι μόνο ο χώρος αλλά και οι δημιουργίες του τόσο πετυχημένου ζαχαροπλάστη
Cedric Grolet! Εκεί λοιπόν, θα μπορέσετε να χαλαρώσετε για λίγες ώρες. Εσείς επιλέγετε, τσάι, σοκολάτα και γιατί όχι… σαμπάνια! Αλμυρές ή γλυκές gourmandises και θα απογειωθείτε με τις μαγικές δημιουργίες του Cedric!

Ladurée
75, Avenue des Champs Elysées
75008 Paris 8

Angelina Rivoli
226 Rue de Rivoli
75001 Paris 1

Café Pouchkine
16 Place de La Madeleine
75008 Paris

Le Meurice
228 rue Rivoli
75001 Paris 1

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

1 Comment

  1. Exciting!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *