Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

: 4-6
: 20 min
: 70 min

Γιορτινό χοιρινό ρολό που τα φρούτα το κάνουν ιδιαίτερα ζουμερό και νόστιμο. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και αποξηραμένα σύκα μειώνοντας την ποσότητα από τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα.

Υλικά
  • 1-1,2 κιλά χοιρινή σπάλα, ανοιγμένη για γεμιστή
  • 3 μήλα
  • 6 φέτες μπέικον
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια, καθαρισμένα ολόκληρα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 10-12 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. βερίκοκα, αποξηραμένα + λίγα επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. δαμάσκηνα, αποξηραμένα + λίγα επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 ξύλο κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C με αέρα. Καθαρίζω τα μήλα και τα κόβω σε μικρούς κύβους.
  • Βήμα 2 Βάζω το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί. Ρίχνω τα μήλα και σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 3 Τοποθετώ τη σπάλα σε μια επίπεδη επιφάνεια και με ένα μαχαίρι την ανοίγω σε ορθογώνιο. Αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα και απλώνω τις φέτες μπέικον. Αδειάζω τους κύβους των μήλων και τους απλώνω σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζω με το κύμινο και το δυόσμο, κλείνω τη σπάλα σε ρολό και δένω με σπάγκο κουζίνας.
  • Βήμα 4 Κόβω τα κρεμμύδια στη μέση και τα τοποθετώ σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Βάζω το χοιρινό επάνω στα κρεμμύδια, σκορπίζω τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και το ξύλο κανέλας, ραντίζω με το ελαιόλαδο και προσθέτω λίγο νερό στο ταψί.
  • Βήμα 5 Σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνω στο φούρνο για 50 λεπτά. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Ελέγχω τακτικά μήπως χρειάζεται λίγο νερό, έτσι ώστε να μην καούν τα κρεμμύδια και τα αποξηραμένα φρούτα.
  • Βήμα 6 Αποσύρω το ταψί από το φούρνο, βγάζω το χοιρινό και το αφήνω σκεπασμένο σε μια πιατέλα. Με ένα κουτάλι, αφαιρώ όσο περισσότερο λίπος υπάρχει στο ταψί και μεταφέρω τα κρεμμύδια, τα αποξηραμένα φρούτα και τα ζουμάκια σε ένα μπλέντερ. Πολτοποιώ τα υλικά, προσθέτοντας 50 ml νερό. Αδειάζω τη σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι, διορθώνω το αλατοπίπερο και βράζω για 5 λεπτά μέχρι να δέσει.
  • Βήμα 7 Σερβίρω το χοιρινό κομμένο σε χοντρές φέτες, σκορπίζω λίγα αποξηραμένα φρούτα και ραντίζω με τη σάλτσα του.

Related Posts

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

Με ξέρετε τώρα για την αδυναμία μου στη Γαλλία αλλά και για τα γλυκά της! Είναι μια χώρα γνωστή για την υψηλή γαστρονομία της. Κάθε περιοχή είναι γεμάτη με παλιές και νόστιμες συνταγές που δίνονται από γενιά σε γενιά. Από το ορεκτικό έως και το […]

ΠΩΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;

ΠΩΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;

Για να μαγειρέψετε τα λαχανικά σας, ξεκινήστε και βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίξτε χοντρό αλάτι. Εν τω μεταξύ, καθαρίστε και ξεφλουδίστε τα λαχανικά σας πριν τα πλύνετε. Κόψτε τα σε όσο γίνεται, ισομεγέθη κομμάτια. Μόλις πάρει βράσει το νερό, ρίξτε τα λαχανικά. Μην […]



Subscribe