προορισμός…γεύση!

Κέικ αλμυρό με τυρί, ζαμπόν και ντομάτα

Κέικ αλμυρό με τυρί, ζαμπόν και ντομάτα

5 from 1 vote
2 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 45 mins Total Time 1 hr 5 mins Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτω το γάλα, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

  2. Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ρίχνω ελάχιστο αλατοπίπερο και προσθέτω το ζαμπόν, τη γραβιέρα και τις ντομάτες. Ανακατεύω απαλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα.

  3. Λαδώνω ελαφρώς μια μέτρια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζω εκεί το μείγμα. Ψήνω το κέικ για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνειά του. Δοκιμάζω αν είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Πρέπει να βγει καθαρό, χωρίς υπολείμματα ζύμης.

  4. Το ξεφορμάρω, το αφήνω να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα και το σερβίρω.

Keywords: κέικ αλμυρό με τυρί

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Flavorful