προορισμός…γεύση!

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Στην Ελλάδα η κατανάλωση ψαριού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των διατροφικών συνηθειών. Τα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά της μεσογείου μας εξασφαλίζουν τα φρεσκότερα και νοστιμότερα ψάρια με τη σφραγίδα και την πιστοποίηση της Ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece.

τσιπούρες σε «στρώμα» λαχανικών

5 από 1 αξιολόγηση
Prep Time 15 λεπ Cook Time 30 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 46 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα. Καθαρίζω την κολοκύθα την κόβω σε μικρά κομμάτια, αλατοπιπερώνω και ραντίζω με λίγο από το ελαιόλαδο. Απλώνω την κολοκύθα, την γλυκοπατάτα και τα καρότα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 15 λεπτά.
    blank
  2. Αλατοπιπερώνω τα ψάρια και τα ραντίζω με το χυμό από το 1 λεμόνι.
    blank
  3. Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο, απλώνω το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ντοματίνια. Στρώνω τα ψάρια, χαράζω λίγο το δέρμα τους σε 2-3 σημεία και σκορπίζω την μαντζουράνα, τον μαραθόσπορο. Ραντίζω με το κρασί, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό από το δεύτερο λεμόνι. Επαναφέρω τη λαμαρίνα στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 25-30 λεπτά. Στα μισά του χρόνου ψησίματος, ανοίγω το φούρνο και με ένα κουτάλι ραντίζω τα ψάρια, με λίγα από τα υγρά του ταψιού, σκορπίζω το βούτυρο επάνω στα ψάρια και συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν.
    blank
Keywords: τσιπούρες σε «στρώμα» λαχανικών

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Απάντηση