προορισμός…γεύση!

Τσιπούρες σε «στρώμα» λαχανικών

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 45 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα. Καθαρίζω την κολοκύθα την κόβω σε μικρά κομμάτια, αλατοπιπερώνω και ραντίζω με λίγο από το ελαιόλαδο. Απλώνω την κολοκύθα, την γλυκοπατάτα και τα καρότα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 15 λεπτά.

  2. Αλατοπιπερώνω τα ψάρια και τα ραντίζω με το χυμό από το 1 λεμόνι. Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο, απλώνω το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ντοματίνια. Στρώνω τα ψάρια, χαράζω λίγο το δέρμα τους σε 2-3 σημεία και σκορπίζω την μαντζουράνα, τον μαραθόσπορο. Ραντίζω με το κρασί, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό από το δεύτερο λεμόνι. Επαναφέρω τη λαμαρίνα στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 25-30 λεπτά. Στα μισά του χρόνου ψησίματος, ανοίγω το φούρνο και με ένα κουτάλι ραντίζω τα ψάρια, με λίγα από τα υγρά του ταψιού, σκορπίζω το βούτυρο επάνω στα  ψάρια και συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν.

    Τσιπούρες σε «στρώμα» λαχανικών

Note

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Στην Ελλάδα η κατανάλωση ψαριού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των διατροφικών συνηθειών. Τα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά της μεσογείου μας εξασφαλίζουν τα φρεσκότερα και νοστιμότερα ψάρια με τη σφραγίδα και την πιστοποίηση της Ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece. Μια εύκολη νόστιμη και απολύτως αντιοξειδωτική συνταγή όπως οι ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΣΕ «ΣΤΡΩΜΑ» ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ επιβάλλεται να συνοδεύει ένα ελληνικό οικογενειακό τραπέζι. Οι τσιπούρεςFish From Greece είναι πλούσιες σε απαραίτητα ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες Α για υγιή όραση και προστασία του αμφιβληστροειδούς χιτώνα, ασβέστιο για γερά οστά και βιταμίνη D για ενίσχυση και προστασία του ανοσοποιητικού. Η παραπάνω συνταγή είναι πλήρως αντιοξειδωτική με αντιφλεγμονώδη προστασία από τις ιδιότητες του κρεμμυδιού, της μαντζουράνας και του σκόρδου. Η προσθήκη καρότου και μαραθόσπορου και της γλυκοπατάτας ,εμπλουτίζουν τη συνταγή με βιταμίνη Α και βιταμίνη C και σε συνδυασμό με το λεμόνι και τα ντοματίνια δίνεται μια γλυκόξινη γεύση στο φαγητό. Τέλος, η κολοκύθα προσφέρει ασβέστιο, μαγνήσιο στην συνταγή και το σβήσιμο με κρασί απογειώνει όλους αυτούς τους συνδυασμούς στον ουρανίσκο με αρώματα, γεύσεις και παράλληλα χαμηλό θερμιδικό φορτίο.

Keywords: τσιπούρες σε «στρώμα» λαχανικών

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Wow, this amazing!

  1. Alexandra

    Wow, this amazing!