προορισμός…γεύση!

Κοχύλες γεμιστές με λουκάνικο, σπανάκι και ανθότυρο

4 από 1 αξιολόγηση
Prep Time 20 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 50 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βράζω τις κοχύλες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό. Τα σουρώνω 3 λεπτά πριν το προτεινόμενο χρόνο βρασμού. Τις αφήνω σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.

  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτω τα ψιλοκομμένα λουκάνικα και συνεχίζω το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω το σπανάκι. Ανακατεύω και ρίχνω τα μισά ντοματάκια κονκασέ. Αλατοπιπερώνω και αφήνω το μείγμα να βράσει για 15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά του. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω να γίνει χλιαρό.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αυγό, τα τριμμένα τυριά, τον βασιλικό, τη φρυγανιά, και το μείγμα με τα λουκάνικα. Δοκιμάζω τη γέμιση και αν χρειάζεται αλατοπιπερώνω.

  4. Λαδώνω ελαφρά ένα ταψάκι και βάζω τις κοχύλες με το άνοιγμα προς τα πάνω. Με ένα μικρό κουτάλι τις γεμίζω καλά με το μείγμα των λουκάνικων. Σκορπίζω τα υπόλοιπα ντοματάκια και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά.

  5. Αφήνω το φαγητό για 10 λεπτά πριν το σερβίρω.

Keywords: κοχυλια γεμιστα λουκανικα χωριατικα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση