Ανοιξιάτικη, νηστίσιμη και πολύ νόστιμη πίτα που θα λατρέψετε. Το φινόκιο με την ιδιαίτερη γεύση του ταιριάζει απίστευτα με το χταποδάκι.

ΧΤΑΠΟΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Βάζω το χταπόδι σε μια κατσαρόλα και το βράζω σε σιγανή φωτιά να βράσει για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει
-
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζω τα 50 ml ελαιόλαδο να ζεσταθούν καλά
-
Ρίχνω το φινόκιο και σοτάρω για 6-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσει
-
Προσθέτω τα κρεμμυδάκια και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα
-
Προσθέτω όλα τα χορταρικά μαζί (ή σε δόσεις αν δεν χωράνε) και σοτάρω μέχρι να πέσει ο όγκος τους
-
Αλατοπιπερώνω και αφήνω τα χορταρικά να βράσουν για 5 λεπτά
-
Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω να μισοκρυώσουν
-
Βγάζω το χταπόδι από την κατσαρόλα, το κόβω σε μικρά κομμάτια και το ρίχνω σε ένα μεγάλο μπολ
-
Προσθέτω τα σοταρισμένα χορταρικά, ανακατεύω και δοκιμάζω αν χρειάζεται αλατοπιπέρο
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C
-
Λαδώνω ένα ταψάκι 24-26 εκ
-
και στρώνω 3 χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα
-
Αδειάζω τη γέμιση και την ισιώνω με ένα κουτάλι να πάει παντού
-
Σκεπάζω με άλλα 3 χωριάτικα φύλλα λαδωμένα μεταξύ τους
-
Χαράζω την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια, ραντίζω με όσο ελαιόλαδο έχει απομείνει και πασπαλίζω με μαραθόσπορο
-
Ψήνω την πίτα για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου
-
Αφήνω την πίτα να σταθεί για 15 λεπτά, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω