προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 λεπ Cook Time 4 λεπ Total Time 14 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Ρίχνω τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάω καλά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν ελαφρά. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, το λιωμένο βούτυρο, τη σκόνη βανίλιας, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύω πολύ καλά. Σταδιακά, προσθέτω το χλιαρό γάλα, χωρίς να σταματήσω το χτύπημα, μέχρι να φτιάξω ένα τελείως ομοιογενές και παχύρρευστο μείγμα.

  2. Λαδώνω τη βαφλιέρα (ειδική συσκευή για βάφλες που μοιάζει με στρογγυλή τοστιέρα. Εχει δύο στρογγυλές αντικολλητικές πλάκες χαραγμένες με βαθιά τετραγωνάκια για να δώσουν στις βάφλες το χαρακτηριστικό τους σχέδιο). Αν δεν έχετε βαφλιέρα αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τοστιέρα ή τηγάνι γιατί το αποτέλεσμα δεν είναι καλό. Ρίχνω 4 – 5 κουταλιές περίπου, από το μείγμα στη βαφλιέρα και, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή, ψήνω τη βάφλα για περίπου 3 λεπτά. Βγάζω τη βάφλα και συνεχίζω μέχρι να τελειώσει όλο το μίγμα.

  3. Σερβίρω αμέσως, συνοδεύοντας με παγωτό και σος σοκολάτας ή καραμέλας, ή τη σερβίρω με μαρμελάδα, με ζάχαρη και ό,τι άλλο θέλω.

Keywords: βάφλες σπιτικές,πανεύκολες

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Mouth-watering

Απάντηση