Aν δεν έχετε μικρές ταρτιέρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22-24 εκ. Αυτό θα χρειαστεί περισσότερες βανίλιες τις οποίες θα στρώσετε σε όλη την επιφάνεια της κρέμας.

Τάρτες με κρέμα ινδοκάρυδου, βανίλιες, και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Για τις βάσεις: Κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το κακάο και την ζάχαρη άχνη
-
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάω τους κρόκους, τη βανίλια και 2 κουταλιές παγωμένο νερό
-
Βάζω τα στεγνά υλικά και το παγωμένο βούτυρο στον κάδο της κουζινομηχανής και δουλεύω με τον γάντζο μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα
-
Προσθέτω τα υγρά υλικά και αφήνω να δουλευτεί το μείγμα μέχρι να γίνει μια ενιαία απαλή ζύμη
-
Αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτω λίγες σταγόνες επιπλέον νερό
-
Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα
-
Βουτυρώνω καλά 6 ταρτιέρες διαμέτρου 12 εκ
-
Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο, την τοποθετώ ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και την ανοίγω σε λεπτό φύλλο
-
Κόβω 6 δίσκους διαμέτρου 14-15 εκ
-
, και τους μεταφέρω στις βουτυρωμένες ταρτιέρες
-
Στρώνω σε κάθε ταρτιέρα ένα μικρό κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και γεμίζω με φασόλια ή ρύζι
-
Ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά
-
Βγάζω τις ταρτιέρες από το φούρνο, αφαιρώ τα φασόλια και τα αντικολλητικά χαρτί και αλείφω τις τάρτες με το χτυπημένο ασπράδι
-
Επαναφέρω στο φούρνο και ψήνω για 5 λεπτά ακόμη
-
Βγάζω τις ταρτιέρες από το φούρνο και τις αφήνω στην άκρη
-
Χαμηλώνω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C
-
Για την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος με το γάλα
-
Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη
-
Προσθέτω σε αργή ροή το ζεστό γάλα ανακατεύοντας
-
Ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύω συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα
-
Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το ινδοκάρυδο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύω
-
Μοιράζω την κρέμα στις ταρτιέρες
-
Πλένω τις βανίλιες τις κόβω στη μέση και αφαιρώ το κουκούτσι
-
Μισοβυθίζω από ½ κομμάτι φρούτου μέσα στην κρέμα και πασπαλίζω με φιστίκια και αμύγδαλα
-
Επαναφέρω τις τάρτες στο φούρνο και ψήνω για 35 λεπτά
-
Αποσύρω από το φούρνο, ξεφορμάρω τις τάρτες και τις αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν