προορισμός…γεύση!

Aν δεν έχετε μικρές ταρτιέρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22-24 εκ. Αυτό θα χρειαστεί περισσότερες βανίλιες τις οποίες θα στρώσετε σε όλη την επιφάνεια της κρέμας.

ταρτες-με-κρεμα-ινδοκαρυδου pinit
0 Add to Favorites
4 from 1 vote

τάρτες με κρέμα ινδοκάρυδου, βανίλιες, και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς

Δυσκολία: Intermediate Prep Time 20 min Cook Time 35 min Rest Time 1 min Total Time 56 mins Servings: 6 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Aν δεν έχετε μικρές ταρτιέρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ταρτιέρα διαμέτρου 24-26 εκ. Αυτό θα χρειαστεί περισσότερες βανίλιες τις οποίες θα στρώσετε σε όλη την επιφάνεια της κρέμας.

Υλικά

Για τις τάρτες

Για την κρέμα

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Για τις βάσεις:

  1. Κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το κακάο και την ζάχαρη άχνη. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάω τους κρόκους, τη βανίλια και 2 κουταλιές παγωμένο νερό. Βάζω τα στεγνά υλικά και το παγωμένο βούτυρο στον κάδο της κουζινομηχανής και δουλεύω με τον γάντζο μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Προσθέτω τα υγρά υλικά και αφήνω να δουλευτεί το μείγμα μέχρι να γίνει μια ενιαία απαλή ζύμη. Αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτω λίγες σταγόνες επιπλέον νερό. Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά.

    blank
  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά 6 ταρτιέρες διαμέτρου 12 εκ. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο, την τοποθετώ ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και την ανοίγω σε λεπτό φύλλο. Κόβω 6 δίσκους διαμέτρου 14-15 εκ., και τους μεταφέρω στις βουτυρωμένες ταρτιέρες. Στρώνω σε κάθε ταρτιέρα ένα μικρό κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και γεμίζω με φασόλια ή ρύζι. Ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζω τις ταρτιέρες από το φούρνο, αφαιρώ τα φασόλια και τα αντικολλητικά χαρτί και αλείφω τις τάρτες με το χτυπημένο ασπράδι. Επαναφέρω στο φούρνο και ψήνω για 5 λεπτά ακόμη. Βγάζω τις ταρτιέρες από το φούρνο και τις αφήνω στην άκρη. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C.

    blank

Για την κρέμα:

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος με το γάλα. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη. Προσθέτω σε αργή ροή το ζεστό γάλα ανακατεύοντας. Ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύω συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το ινδοκάρυδο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύω. Μοιράζω την κρέμα στις ταρτιέρες.

    blank
  2. Πλένω τις βανίλιες τις κόβω στη μέση και αφαιρώ το κουκούτσι. Μισοβυθίζω από ½ κομμάτι φρούτου μέσα στην κρέμα και πασπαλίζω με φιστίκια και αμύγδαλα. Επαναφέρω τις τάρτες στο φούρνο και ψήνω για 35 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο, ξεφορμάρω τις τάρτες και τις αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 6


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: τάρτες κρέμα ινδοκάρυδου

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση