προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Rest Time 6 ώρα Total Time 6 ώρες 15 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Στρώνω με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα 15x23 εκ. αφήνοντας να εξέχει αρκετά από τα πλάγια.

  2. Βάζω σε μια κατσαρόλα νερό και τοποθετώ επάνω ένα γυάλινο μπολ το οποίο δεν πρέπει να ακουμπάει στο νερό. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνω στο μπολ τους κρόκους, το αυγό, την ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάω με μίξερ χειρός ή με ραβδομπλέντερ για 4-6 λεπτά.

  3. Βάζω στην κουζινομηχανή την κρέμα γάλακτος και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτω το μείγμα των αυγών και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Αδειάζω τη μισή ποσότητα μείγματος στη φόρμα και στρώνω σε σειρά τα κόκκινα φρούτα. Σκεπάζω με το υπόλοιπο μείγμα και στρώνω τα μπισκότα. Κλείνω τη μεμβράνη που εξέχει από τα πλάγια και βάζω το σεμιφρέντο στην κατάψυξη για 6 ώρες.

  4. Βάζω την λευκή κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί και λιώνω ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν τα δύο υλικά.

    Ξεφορμάρω τον κορμό με τη βοήθεια της μεμβράνη και καλύπτω με την λιωμένη σοκολάτα. Βουτάω ένα πηρούνι στην μαύρη σοκολάτα και κάνω όμορφες γραμμές. Αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει. Βουτάω ένα μαχαίρι σε καυτό νερό, το σκουπίζω και κόβω κομμάτια από τον κόρμο. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: σεμιφρέντο λευκής σοκολάτας με μπισκότα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση