Τάρτα με αυγά και αρακά
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βάζω τα 4 αυγά σε ένα κατσαρολάκι, γεμίζω με νερό και τα βράζω για 10 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν.
-
Σε ένα τηγανάκι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το πράσο και σοτάρω για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώνω και αφήνω στην άκρη.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά μια ταρτιέρα 20x28 εκ. Στρώνω τη σφολιάτα και αφήνω στην άκρη. Καθαρίζω τα βρασμένα αυγά και τα κόβω στη μέση.
-
Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τα ωμά αυγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτω τον αρακά, το πράσο και το mix τυριών.
-
Απλώνω το μπέικον μέσα στη σφολιάτα και αδειάζω το μείγμα με τον αρακά. Τοποθετώ τα κομμένα αυγά και μεταφέρω την τάρτα στο φούρνο. Ψήνω για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.