προορισμός…γεύση!

Τάρτα με αυγά και αρακά

Τάρτα με αυγά και αρακά

0 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 30 mins Total Time 45 mins Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Βάζω τα 4 αυγά σε ένα κατσαρολάκι, γεμίζω με νερό και τα βράζω για 10 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν.

  2. Σε ένα τηγανάκι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το πράσο και σοτάρω για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώνω και αφήνω στην άκρη.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά μια ταρτιέρα 20x28 εκ. Στρώνω τη σφολιάτα και αφήνω στην άκρη. Καθαρίζω τα βρασμένα αυγά και τα κόβω στη μέση.

  4. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τα ωμά αυγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτω τον αρακά, το πράσο και το mix τυριών.

  5. Απλώνω το μπέικον μέσα στη σφολιάτα και αδειάζω το μείγμα με τον αρακά. Τοποθετώ τα κομμένα αυγά και μεταφέρω την τάρτα στο φούρνο. Ψήνω για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

    Τάρτα με αυγά και αρακά
Keywords: τάρτα, αυγά, πασχαλινά αυγά, κρέμα γάλακτος, αρακάς,
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *