προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 min Cook Time 20 min Total Time 40 mins Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Για τη μελιτζανοσαλάτα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Πλένω και σκουπίζω καλά τις μελιτζάνες. Με τη μύτη ενός μαχαιριού τις χαράζω σε 4 - 5 σημεία την καθεμία και τις αλατίζω. Τις τυλίγω μία-μία με αλουμινόχαρτο και τις βάζω σ ένα ταψί. Τις ψήνω για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να τις νιώθω μαλακές όταν τις πιέζω με το δάχτυλο.

  2. Τις βγάζω από το φούρνο, τις ξετυλίγω, αφήνω να κρυώσουν για 5 - 6 λεπτά και μετά με προσοχή (και φορώντας γάντια για να μη κάψω τα χέρια μου) τις ξεφλουδίζω. Βάζω τη σάρκα τους σε ένα σουρωτήρι-σήτα και την αφήνω να στραγγίξει καλά για 10 - 15 λεπτά.

  3. Βάζω τη σάρκα σε ένα μεγάλο και φαρδύ μπολ και τις ψιλοκομματιάζω με δύο μαχαίρια, κόβοντας σταυρωτά, ή τις λιώνω με ένα πιρούνι (σε καμία περίπτωση δεν τις λιώνω στο μούλτι, δεν τις θέλω πολτό).

  4. Προσθέτω την κομμένη ντομάτα, το γιαούρτι (ή το κατίκι ή το ανθότυρο), τη μυζήθρα, το λάδι, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα και ανακατεύω πολύ καλά. Έτοιμη η μελιτζανοσαλάτα!

Για τις πίτσες

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Στρώνω με λαδόκολλα το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου ή μια μεγάλη λαμαρίνα και αραδιάζω εκεί τις πίτες γα σουβλάκι, τη μία δίπλα στην άλλη. Με ένα κουτάλι απλώνω επάνω τους τη μελιτζανοσαλάτα, σε γενναιόδωρες δόσεις. Σκορπίζω από πάνω τις ροδέλες κρεμμυδιού, τα ντοματίνια, την πανσέτα και πασπαλίζω με την φέτα.

  2. Βάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω τις πίτσες για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πανσέτα και να γλασάρουν τα ντοματίνια. 

author-sign

Δείτε επίσης...