προορισμός…γεύση!

Μουσταλευριά με πετιμέζι

Μουσταλευριά με πετιμέζι

4.3 from 2 votes
1 Add to Favorites
Prep Time 5 mins Cook Time 20 mins Total Time 25 mins Servings: 4

Υλικά

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το πετιμέζι και το νερό και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Μοιράζω το μείγμα στη μέση, σε δύο διαφορετικά μπολ. Στο ένα προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβώλοι.

  2. Αδειάζω τα δύο μείγματα μαζί σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα ανακατεύω πολύ καλά με το σύρμα. Βάζω την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι το μείγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας πολύ συχνά με το σύρμα. Σιγοβράζω στην ίδια θερμοκρασία για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι η μουσταλευριά να πήξει και να γίνει ένας πυκνός χυλός.

  3. Αποσύρω από τη φωτιά και μοιράζω τη μουσταλευριά σε 4 - 6 ρηχά πιάτα. Την αφήνω να κρυώσει καλά και πασπαλίζω κάθε μερίδα με το σουσάμι, την κανέλα και τα καρύδια.

Keywords: μουσταλευρια με πετιμεζι

User Reviews

4.3 out of 5
Based on 2 ratings
5 Stars
0
4 Stars
2
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Mihalis

    Εξαιρετικη

  2. vpapakir_s3u92yp9

    Tastes great!