προορισμός…γεύση!

Prep Time 5 λεπ Cook Time 20 λεπ Total Time 25 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το πετιμέζι και το νερό και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Μοιράζω το μείγμα στη μέση, σε δύο διαφορετικά μπολ. Στο ένα προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβώλοι.

  2. Αδειάζω τα δύο μείγματα μαζί σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα ανακατεύω πολύ καλά με το σύρμα. Βάζω την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι το μείγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας πολύ συχνά με το σύρμα. Σιγοβράζω στην ίδια θερμοκρασία για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι η μουσταλευριά να πήξει και να γίνει ένας πυκνός χυλός.

  3. Αποσύρω από τη φωτιά και μοιράζω τη μουσταλευριά σε 4 - 6 ρηχά πιάτα. Την αφήνω να κρυώσει καλά και πασπαλίζω κάθε μερίδα με το σουσάμι, την κανέλα και τα καρύδια.

Keywords: μουσταλευρια με πετιμεζι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση