Κριθαρότο με κοτόπουλο, φέτα και φινόκιο
Υλικά
Εκτέλεση
-
Πλένω το κοτόπουλο και το βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτω 2 λίτρα νερό και το βάζω να βράσει για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Βγάζω το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και σουρώνω το ζωμό σε μια κανάτα. Αφήνω το κοτόπουλο να μισοκρυώσει και το ξεψαχνίζω σε κομμάτια.
-
Σε μια χαμηλή κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Ρίχνω το μπαχάρι και το κόλιανδρο και τα καβουρδίζω για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτω τα κρεμμυδάκια και την κρέμα σκόρδου, αλατίζω και σοτάρω για 3 λεπτά.
-
Ρίχνω το κριθαράκι και το φινόκιο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3-5 λεπτά ακόμη. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ξεκινάω να ρίχνω τον καυτό ζωμό σε μικρές δόσεις. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο να προσθέτω ζωμό μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι. Η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 25 λεπτά.