προορισμός…γεύση!

0 Add to Favorites
Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 30 λεπ Cook Time 20 λεπ Total Time 50 λεπτά. Servings: 40 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τη ζάχαρη, το ταχίνι, το κονιάκ και το μισό χυμό πορτοκαλιού μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
    Σε ένα ποτήρι, ανακατεύω τον υπόλοιπο χυμό με τη σόδα και προσθέτω το μίγμα στο μπολ. Προσθέτω τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού.
    Ρίχνω το μισό αλεύρι και αρχίζω να ζυμώνω προσθέτοντας κάθε φορά και λίγο ακόμα μέχρι να φτιάξω ένα ζυμαράκι απαλό.

  2. Πλάθω τα κουλουράκια σε ότι σχήμα μου αρέσει και τα αραδιάζω σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Τα αλείφω με ένα πινέλο με λίγο νερό και πασπαλίζω με το σουσάμι.
    Ψήνω τα κουλουράκια για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Keywords: κουλουρακια ταχινι

1 Comment

  1. Mouth-watering

Απάντηση