προορισμός…γεύση!

Καρύδες με ινδοκάρυδο

Καρύδες με ινδοκάρυδο

4.5 from 2 votes
1 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 20 mins Total Time 35 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 30 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C.
    Βάζω τα αυγά και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνουν κρέμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το ινδοκάρυδο, την πούδρα αμυγδάλου και τις βανίλιες. Ανακατεύω καλά με μια μαρίζ.

  2. Αδειάζω το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και φτιάχνω μικρές ροζέτες σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.

  3. Τοποθετώ από ½ κερασάκι σε κάθε καρύδα και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες τους. Βγάζω τις καρύδες από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν.

Keywords: καρυδες ινδοκαρυδο

User Reviews

4.5 out of 5
2 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Ευγενία Μπίνιου

    Με στέβια ή ξυλιτόλη θα μπορούσαν να γίνουν και σε ποια αναλογία?

    • DinaN DinaNikolaou

      Αγαπητή Ευγενία θα σου πρότεινα να αντικαταστήσεις την απλή ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας. Η ποσότητα μπορεί να παραμείνει η ίδια με αυτή που αναγράφεται στη συνταγή.
      Το αποτέλεσμα θα είναι σχεδόν το ίδιο με μια διαφορά στην υφή (θα γίνουν λίγο πιο εύθρυπτα) και με ελαφρώς καραμελωμένη γεύση.
      Η στέβια έχει εντελώς διαφορετική σύσταση και δεν την προτείνω για κέικ και κουλουράκια που χρειάζονται μια σταθερότητα στο μείγμα. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σε μους, κρέμες, πανακότες κ.λπ. σε αναλογία 1:10 (1 γρ. στέβια αντικαθιστά 10 γρ. ζάχαρης).

  2. manyrone

    Exciting!

  1. Ευγενία Μπίνιου

    Με στέβια ή ξυλιτόλη θα μπορούσαν να γίνουν και σε ποια αναλογία?

    • DinaN DinaNikolaou

      Αγαπητή Ευγενία θα σου πρότεινα να αντικαταστήσεις την απλή ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας. Η ποσότητα μπορεί να παραμείνει η ίδια με αυτή που αναγράφεται στη συνταγή.
      Το αποτέλεσμα θα είναι σχεδόν το ίδιο με μια διαφορά στην υφή (θα γίνουν λίγο πιο εύθρυπτα) και με ελαφρώς καραμελωμένη γεύση.
      Η στέβια έχει εντελώς διαφορετική σύσταση και δεν την προτείνω για κέικ και κουλουράκια που χρειάζονται μια σταθερότητα στο μείγμα. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σε μους, κρέμες, πανακότες κ.λπ. σε αναλογία 1:10 (1 γρ. στέβια αντικαθιστά 10 γρ. ζάχαρης).

  2. manyrone

    Exciting!