προορισμός…γεύση!

Prep Time 2 hrs Cook Time 40 mins Rest Time 12 hrs Total Time 14 hrs 40 mins Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

Το προηγούμενο βράδυ

  1. Πλένω πολύ καλά τη συκωταριά και την κόβω σε μεγάλους κύβους (όπως τα κλασικά χοιρινά σουβλάκια). Βάζω τους κύβους σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το δυόσμο και μπόλικο αλατοπίπερο και ανακατεύω πολύ καλά. Σκεπάζω το μπολ και το βάζω για όλο το βράδυ στο ψυγείο για να μαριναριστεί καλά η συκωταριά.

Την επόμενη ημέρα

  1. Πλένω πολύ καλά την αντεριά.
    Περνάω σε κάθε μεταλλική σούβλα κομμάτια από συκωταριά, εναλλάξ, δηλαδή από διάφορα μέρη της (συκώτι, πλεμόνια κ.ά.), σφικτά, ώστε να κολλήσουν καλά μεταξύ τους. Προαιρετικά βάζω κομμάτια από αντεριά ανάμεσα στα κομμάτια της συκωταριάς.

Τύλιγμα με την αντεριά

  1. Περνάω τη μία άκρη από τα έντερα στη σούβλα, τη δένω κόμπο για να μην φύγει και τυλίγω σφικτά τα εντόσθια τη συκωταριάς. Οταν φτάσω σην άλλη άκρη ξαναγυρίζω από την αρχή και επαναλαμβάνω το τύλιγμα άλλη μία φορά. Κόβω το έντερο και το δένω σφικτό κόμπο με την άλλη άκρη του που έχω δέσει στην αρχή.
    Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια. Στερεώνω τα σουβλάκια όρθια σε ένα ταψί για να στραγγίξουν από τα περιττά υγρά και τα αφήνω για 20 λεπτά.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βάζω τα κοκορετσάκια σε μια σχάρα και τη στερεώνω στα χείλη ενός ταψιού ώστε να πέσουν μέσα τα υγρά του ψησίματος. Ψήνω τα σουβλάκια για 30 λεπτά. Μετά, ανεβάζω ψηλότερα το ταψάκι και γυρίζω τη λειτουργία στο γκριλ. Ψήνω για άλλα 2 - 4 λεπτά, μέχρι τα κοκορετσάκια να πάρουν ωραίο χρώμα, τα βγάζω και τα πασπαλίζω αμέσως με μπόλικο αλατοπίπερο, ρίγανη και θυμάρι (τα οποία αν θέλω έχω ανακατέψει όλα μαζί σε ένα μπολάκι).

Keywords: κοκορετσάκια, κοκορέτσι, αρνίσια συκωταριά, αντεριά, πασχαλινό,

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Wow, this amazing!