προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 50 λεπ Total Time 1 ώρα 10 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνω ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
    Φτιάχνω το τσάι με ζεστό νερό και εκεί βυθίζω τα κομμάτια των σύκων για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι με τη μαγιά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γάλα, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα, και το νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι.
    Αδειάζω το μείγμα αυτό στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ένα λείο χυλό, χωρίς κομπαλάκια. Προσθέτω το τριμμένο κασέρι, τα σύκα στραγγιγμένα από το τσάι, το χοιρομέρι και το θυμάρι και ανακατεύω με απαλές κινήσεις.

  3. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και τη βάζω στο φούρνο. Ψήνω το κέικ για 50 λεπτά, το αφήνω να κρυώσει για 5 λεπτά στη φόρμα του και στη συνέχεια το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα. Το σερβίρω κομμένο σε φέτες.

Keywords: κέικ με χοιρομέρι κρασάτο,σύκα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Exceptional!

Απάντηση