προορισμός…γεύση!

Όσο προχωράμε προς το χειμώνα, τα λεμόνια γίνονται πιο ζουμερά, μυρωδάτα και γλυκά. Με αυτά τα λεμόνια φτιάχνετε αυτό το θαυμάσιο, ζουμερό κέικ με την ευχάριστα λασπώδη υφή.

ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ, ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ

Prep Time 40 min Cook Time 50 min Rest Time 30 min Total Time 2 hrs Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για το σιρόπι: Βράζω όλα τα υλικά μαζί, σε μέτρια φωτιά, για 20 – 25 λεπτά (μετρώντας το χρόνο από τη στιγμή που θα πάρει μια βράση), μέχρι να φτιάξω ένα ελαφρώς δεμένο σιρόπι

  2. Το αφήνω να κρυώσει εντελώς και το σουρώνω

  3. Για το κέικ: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C

  4. Βουτυρώνω ελαφρώς μια μέτρια φόρμα για κέικ, με τρύπα στη μέση ή ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 26 εκ

  5. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τη ζάχαρη και ο μαλακωμένο βούτυρο, μέχρι να αφρατέψουν

  6. Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη και στη συνέχεια ρίχνω το γιαούρτι και το τυρί κρέμα

  7. Στη συνέχεια προσθέτω την αμυγδαλόσκονη, το ξύσμα λεμονιού και τους παπαρουνόσπορους και χτυπάω μέχρι να αναμειχθούν καλά

  8. Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιόμορφο

  9. Το αδειάζω στη βουτυρωμένη φόρμα ή στο ταψάκι και το ψήνω για 50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει

  10. Βγάζω το κέικ από το φούρνο και το περιχύνω αμέσως με το κρύο σιρόπι, μέσα στη φόρμα

  11. Το αφήνω για 30 λεπτά, το ξεφορμάρω σε μια πιατέλα και το σερβίρω

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes

Δείτε επίσης...