προορισμός…γεύση!

Καστανό ρύζι
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

Καστανό ρύζι

Prep Time 5 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 35 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζω το νερό, το ματσάκι του μαϊντανού και τη δάφνη και αφήνω να πάρει μια βράση. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω το ελαιόλαδο και το καστανό ρύζι και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

  2. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω το ρύζι με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, για όσο διάστημα αναγράφεται στη συσκευασία του (περίπου 25 λεπτά), μέχρι να σωθεί το νερό και το ρύζι να μαλακώσει και να φουσκώσουν οι κόκκοι του.

  3. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζω με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα και την αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά –στο διάστημα αυτό το ρύζι θα γίνει ακόμα πιο αφράτο και σπυρωτό.
    Λίγο πριν σερβίρω πετάω το ματσάκι του μαϊντανού και τη δάφνη.

Keywords: καστανό ρύζι

1 Comment

  1. Terrific