προορισμός…γεύση!

Prep Time 1 ώρα Cook Time 45 λεπ Rest Time 1 ώρα Total Time 2 ώρες 45 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για την πίτα

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη γέμιση

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Τρυπάω τις μελιτζάνες με ένα πηρούνι, τις βάζω σε ένα ταψάκι, και τις ψήνω για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζω από το φούρνο και με προσοχή αφαιρώ την σκληρή φλούδα τους. Ψιλοκόβω την ψίχα και την αφήνω σε σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά τους.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα ντοματίνια, τα κρεμμυδάκια, την γραβιέρα, τα αυγά και τις μελιτζάνες. Αλατοπιπερώνω προσθέτω, το ελαιόλαδο, το μοσχοκάρυδο και τον μαϊντανό.

Για την πίτα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Τραβάω απαλά τις ίνες του κανταϊφιού με τα δάχτυλά μου, για να αραιώσουν και να αφρατέψουν. Χωρίζω το αραιωμένο κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη.

  2. Αλείφω ένα βαθύ πυρίμαχο, στρογγυλό ταψί 32-34 εκ. με λίγο από το λιωμένο βούτυρο και καλύπτω τον πυθμένα του με το ένα μέρος του κανταϊφιού. Δεν πιέζω το κανταΐφι στα τοιχώματα και τον πυθμένα γιατί πρέπει να μείνει αφράτο και οι ίνες του αραιές. Περιχύνω το κανταΐφι με το μισό λιωμένο βούτυρο και από πάνω απλώνω το μείγμα της γέμισης. Την καλύπτω με το δεύτερο μέρος του κανταϊφιού, με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή χωρίς να το πιέζω επάνω τη γέμιση. Περιχύνω με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.

  3. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το γάλα. Χαράζω την πίτα σε μεγάλα κομμάτια, φτάνοντας μέχρι τον πυθμένα του ταψιού. Περιχύνω την πίτα με το μείγμα αυγών-γάλακτος και την αφήνω κατά μέρος για 1 ώρα, ώστε να μουσκέψει το κανταΐφι και να μαλακώσει για να μην ξεραθεί στο ψήσιμο.

  4. Ψήνω την πίτα για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Keywords: κανταϊφόπιτα με λαχανικά,γραβιέρα κρήτης

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Yummy

Απάντηση