προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 Cook Time 8 Total Time 28 ώρες Servings: 12

Υλικά

Για το λευκό και ροζ γλάσο

Για το σοκολατένιο γλάσο

Εκτέλεση

Για τα donuts

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα. Βουτυρώνω ελαφρά ένα ταψάκι με ειδικές θήκες για μικρά donuts. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτω το κεφίρ, το αυγό, τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζω το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

  2. Κόβω την άκρη της και γεμίζω τις θηκούλες μέχρι τη μέση (θα φουσκώσουν αρκετά). Ψήνω στο φούρνο για 5-7 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω για 2-3 λεπτά. Τα βγάζω από τις θήκες και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.

Για το λευκό και ροζ γλάσο

  1. Βάζω σε ένα μπολ την ζάχαρη και προσθέτω 2 κουταλιές γάλα. Ανακατεύω και αν χρειάζεται συνεχίζω να ρίχνω κουταλιές με γάλα για να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο γλάσο. Χωρίζω την ποσότητα σε 2 μπολάκια και στο ένα ρίχνω 2 σταγόνες ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύω καλά.

Για το σοκολατένιο γλάσο

  1. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι και ανακατεύω καλά.

Για την διακόσμηση

  1. Βουτάω ένα ένα τα ντόνατς στα γλάσα της αρεσκείας μου και μετά με ένα πηρούνι τα διακοσμώ με διαφορετικό χρώμα γλάσου. Πασπαλίζω με χρωματιστά ζαχαρωτά και τα αφήνω σε σχάρα να στεγνώσουν.

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

2 Comments

  1. Tastes great!

Απάντηση