προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 50 λεπ Total Time 1 ώρα 10 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω το κορν φλάουρ, 100 γρ. από τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Προσθέτω το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Μεταφέρω το μείγμα σε κατσαρόλα και μαγειρεύω ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το ινδοκάρυδο. Ανακατεύω και σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη μέχρι να κρυώσει.

  2. Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τα 100 γρ. ζάχαρη άχνη και ανακατεύω. Προσθέτω τα αυγά και το βούτυρο και δουλεύω με τα δάχτυλά μου μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα.

  3. Βουτυρώνω καλά μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζω το μισό μείγμα της ψιχουλιαστής ζύμης και πιέζω με τα χέρια μου για να γίνει συμπαγής και να καλύψω τη βάση και τα τοιχώματα. Αδειάζω την κρέμα καρύδας και σκορπίζω την υπόλοιπη θρυμματισμένη ζύμη, πασπαλιστά.

  4. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C αερόθερμο για 35-40 λεπτά.
    Σερβίρω το κέικ πασπαλίζοντας με λίγη τριμμένη καρύδα.

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

Απάντηση