προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 1 ώρα Rest Time 24 ώρα Total Time 25 ώρες 15 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Πρώτα, ξαρμυρίζω το μπακαλιάρο, αφήνοντάς τον να μουσκέψει για τουλάχιστον 24 ώρες σε μια λεκάνη με κρύο νερό, το οποίο αλλάζω τακτικά. Στη συνέχεια, κόβω το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα ξεπλένω καλά.

  2. Σε ένα ταψί φούρνου βάζω το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τον άνηθο. Ανακατεύω, πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι (προσοχή στο αλάτι, αφού ο μπακαλιάρος, ακόμη και ξαρμυρισμένος, είναι αλμυρός), και προσθέτω τις τομάτες και την κρέμα σκόρδου. Ανακατεύω όλα αυτά τα υλικά απαλά και τα στρώνω ομοιόμορφα μέσα στο ταψί. Σκορπίζω τις σταφίδες.

  3. Πασπαλίζω τα κομμάτια του μπακαλιάρου με πιπέρι, τα στρώνω πάνω στο μίγμα των λαχανικών και περιχύνω με το ελαιόλαδο και το ζωμό ψαριού ή νερό. Ψήνω για 1 ώρα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς. Σερβίρω το φαγητό κρύο ή ζεστό.

Keywords: μπακαλιάρος με σπανάκι,σταφίδες στο φούρνο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Exceptional!

Απάντηση