προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 20 λεπ Total Time 35 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Πλένω και σκουπίζω καλά τα αχλάδια χωρίς να τα ξεφλουδίσω. Τα κόβω στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρώ τα κουκούτσια και λίγο από την «ψίχα» τους δημιουργώντας ένα βαθούλωμα.

  2. Τα τοποθετώ σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, προσθέτω τη γρεναδίνη, 3 φλιτζ. τσαγιού (περίπου 600 ml) νερό, τη ζάχαρη και τα καρφάκια γαρίφαλου. Ανακατεύω προσεκτικά το υγρό με μια ξύλινη κουτάλα, προσέχοντας να μην τουμπάρω τα αχλάδια, και ζεσταίνω το μείγμα σε μέτρια φωτιά.

  3. Τα βράζω για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά. Στραγγίζω τα αχλάδια και τα αφήνω κατά μέρος να κρυώσουν. Σουρώνω το σιρόπι της κατσαρόλας και το αφήνω στην άκρη.

  4. Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή τη ζεσταίνω σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Την αποσύρω από το μπεν μαρί, προσθέτω 2 κουτ. σούπας από το σιρόπι της κατσαρόλας και ανακατεύω καλά. Αφήνω κατά μέρος.

  5. Χτυπάω με το μίξερ χειρός (ή το σύρμα) το μασκαρπόνε μέχρι να αφρατέψει και προσθέτω άλλες 2 κουτ. σούπας από το σιρόπι που έχω αφήσει στην άκρη.

Σερβίρισμα

  1. Μοιράζω τα αχλάδια (2 κομμάτια) στο κάθε πιάτο και γεμίζω την τρύπα που δημιούργησα με την κρέμα μασκαρπόνε και περιχύνω με τη λιωμένη κουβερτούρα. Ρίχνω από 2 - 3 κουτ. σούπας από το σιρόπι που έχει απομείνει και σκορπίζω την τριμμένη λευκή σοκολάτα. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: αχλάδια με μους μασκαρπόνε,λιωμένη σοκολάτα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση