\n\n
διχρωμα ψωμακια μπεϊκον
Tα πιο νόστιμα σνακ για τα παιδιά με ένα σούπερ αλεύρι με υψηλή διατροφική αξία. Αν δεν σας αρέσει το καρύδι -αν και ταιριάζει απόλυτα με το παντζάρι- μπορείτε να βάλετε αμύγδαλο ή φουντούκι.
διχρωμα ψωμακια με μπεϊκον

1
Add to Favorites
Υλικά
Για την κόκκινη ζύμη
Για τη ζύμη καρυδιού
Για το ψήσιμο
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Οδηγίες
Video
Ανενεργό
Ενεργό
Για την κόκκινη ζύμη:
-
Πασπαλίζω την μαγιά στην χλιαρή κρέμα γάλακτος και ανακατεύω. Την αφήνω για 15 λεπτά. Βάζω στον κάδο του μίξερ το αυγό, το βούτυρο, τα παντζάρια και το αλάτι και ανακατεύω. Προσθέτω το αλεύρι και το μείγμα της μαγιάς. Ζυμώνω τα υλικά για 4-5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη.
Για την ζύμη καρυδιού:
-
Ακολουθώ την ίδια διαδικασία όπως και με την κόκκινη ζύμη, αφήνοντας μόνο το μπέικον το οποίο θα χρησιμοποιήσω αργότερα. Σκεπάζω τις δύο ζύμες με καθαρή πετσέτα και τις αφήνω για 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
Για τα ψωμάκια:
-
Τοποθετώ τις δύο ζύμες σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβω την κάθε μια σε 10 ίσα μέρη. Δουλεύω με τα χέρια τα κομμάτια της κάθε ζύμης φτιάχνοντας μακριά κορδόνια. Τυλίγω τα «καρυδένια» κορδόνια με 1 λωρίδα μπέικον το καθένα και κατόπιν, τυλίγω ένα καρυδένιο και ένα κόκκινο μαζί.
-
Βάζω τα δίχρωμα ψωμάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζω με πετσέτα. Τα αφήνω για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Aλείφω τα ψωμάκια με το χτυπημένο αυγό και ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
Terrific