προορισμός…γεύση!

\n

\nTα πιο νόστιμα σνακ για τα παιδιά με ένα σούπερ αλεύρι με υψηλή διατροφική αξία. Αν δεν σας αρέσει το καρύδι -αν και ταιριάζει απόλυτα με το παντζάρι- μπορείτε να βάλετε αμύγδαλο ή φουντούκι.
pinit
1 Add to Favorites

ΔΙΧΡΩΜΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ

Prep Time 20 min Cook Time 20 min Rest Time 1H30 min Total Time 41 mins Servings: 10

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για την κόκκινη ζύμη: Πασπαλίζω την μαγιά στην χλιαρή κρέμα γάλακτος και ανακατεύω

  2. Την αφήνω για 15 λεπτά

  3. Βάζω στον κάδο του μίξερ το αυγό, το βούτυρο, τα παντζάρια και το αλάτι και ανακατεύω

  4. Προσθέτω το αλεύρι και το μείγμα της μαγιάς

  5. Ζυμώνω τα υλικά για 4-5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη

  6. Για την ζύμη καρυδιού: Ακολουθώ την ίδια διαδικασία όπως και με την κόκκινη ζύμη, αφήνοντας μόνο το μπέικον το οποίο θα χρησιμοποιήσω αργότερα

  7. Σκεπάζω τις δύο ζύμες με καθαρή πετσέτα και τις αφήνω για 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν

  8. Για τα ψωμάκια: Τοποθετώ τις δύο ζύμες σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβω την κάθε μια σε 10 ίσα μέρη

  9. Δουλεύω με τα χέρια τα κομμάτια της κάθε ζύμης φτιάχνοντας μακριά κορδόνια

  10. Τυλίγω τα «καρυδένια» κορδόνια με 1 λωρίδα μπέικον το καθένα και κατόπιν, τυλίγω ένα καρυδένιο και ένα κόκκινο μαζί

  11. Βάζω τα δίχρωμα ψωμάκια σε  λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζω με πετσέτα

  12. Τα αφήνω για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν

  13. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C

  14. Aλείφω τα ψωμάκια με το χτυπημένο αυγό και ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν

author-sign

Δείτε επίσης...