προορισμός…γεύση!

Τα λατρεμένα μας μανιτάρια είναι απίθανα νόστιμα, αντικαθιστούν τέλεια το κρέας, και μαγειρεύονται με χίλιους τρόπους.

Υπάρχουν ένα σωρό είδη για να διαλέξετε, από τα μικρά λευκά «κουμπιά», μέχρι τα άγρια, αποξηραμένα. Είναι οικονομικά (τα περισσότερα), ιδανικά για χορτοφάγους, πλούσια σε πολύτιμη πρωτεΐνη και χωρίς λίπος. Δείτε ποιες είναι οι 10 πιο αγαπημένες συνταγές με μανιτάρια!

.

Μανιτάρια σκορδοκρασάτα

Τα σκορδοκρασάτα μανιτάρια είναι ένας μεζές από τους λίγους. Όσο πιο πολλές ποικιλίες μανιταριών χρησιμοποιήσετε τόσο πιο νόστιμο θα γίνει το πιάτο.

.

Κριθαρότο με μανιτάρια

Ένα αρωματικό κριθαρότο με πολλά μανιτάρια και κριθαράκι που ξέρει να «στέκεται» χωρίς να λασπώνει. Το λάδι τρούφας δίνει τον elegant τόνο που του χρειάζεται.

κριθαρότο μανιτάρια

Μανιταρόψωμο με μπύρα

Νόστιμο μανιταρόψωμο με μπύρα και γραβιέρα. Δεν γίνεται πολύ φουσκωτό αφού δεν περιέχει μαγιά… Είναι ένα σφιχτό, στιβαρό ψωμί που μπορεί να φαγωθεί και σαν σνακ.

.

Μανιτάρια στιφάδο κοκκινιστά με πετιμέζι

Πέρα απόv vegan πρόταση είναι εξαιρετική επιλογή και για τις ημέρες της σαρακοστιανής νηστείας που ακολουθούν. Η φυτική πρωτεΐνη των μανιταριών προκαλούν κορεσμό με αποτέλεσμα να είμαστε χορτάτοι με αρκετά χαμηλό θερμιδικό φορτίο.

.

Μανιταρόσουπα βελουτέ

Οι πιο νόστιμες μανιταρόσουπες φτιάχνονται με μείγμα από διάφορα φρέσκα μανιτάρια όπως κλασικά λευκά, μικρά στρογγυλά με καφετί χρώμα, πορτομπέλο, πλευρότους και άλλα.

Μαγειρίτσα με μανιτάρια και καυκαλήθρες

Για όσους θέλουν να αποφύγουν το κρέας το βράδυ της Ανάστασης, σας προτείνω μια «εναλλακτική» μαγειρίτσα με μανιτάρια και καυκαλήθρες.

Mageiritsa vegan

.

Μανιτάρια πανέ με κρέμα αντζούγιας

Ένα ιδιαίτερο μεζεδάκι για ούζο ή τσίπουρο. Γίνεται πολύ γρήγορα και οι αντζούγιες κάνουν τη διαφορά. Δίνουν γεύση και χρώμα στα μανιτάρια.

.

Πορτομπέλο γεμιστά με χοιρινό κιμά και μετσοβόνε

Αν και τα μανιτάρια, ιδιαίτερα τα «ψωμωμένα» πορτομπέλο αντικαθιστούν τέλεια το κρέας, τίποτα δεν τα εμποδίζει να συνδυαστούν με αυτό, χωρίς το φαγητό να γίνει βαρύ ή… βαρετό. Δείτε πώς!

Σαλάτα με μανιτάρια και λαδολέμονο άνηθου

Αν θέλουμε, μπορούμε να ζεστάνουμε ελαφρώς το λαδολέμονο σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, και να το σερβίρουμε ζεστό.

.

Μανιταρόπιτα με τυριά, χωρίς φύλλο

Αν σας αρέσουν τα διάφορα μανιτάρια (πορτομπέλο, πλευρώτους κ.λπ.) μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να στεγνώσουν καλά στο σοτάρισμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *