προορισμός…γεύση!

Αγαπημένο υλικό το ρύζι που συνήθως χρησιμοποιούμε ως συνοδευτικό. Στις 10 συνταγές που ακολουθούν, το ρύζι γίνεται ο πρωταγωνιστής του πιάτου και μπορούν να σερβιριστούν ως κύριο γεύμα.

.

Ριζότο φούρνου με μελιτζάνα και μοτσαρέλα

Το ριζότο είναι ένα φαγάκι που πρέπει να το σερβίρεις αμέσως. Με τον τρόπο που σας προτείνω γίνεται ένα οικογενειακό φαγητό που μπορεί να σας «περιμένει» και να το σερβίρετε ότι ώρα θέλετε. Η μελιτζάνα είναι από τα αγαπημένα μου λαχανικά αλλά εσείς μπορείτε να το φτιάξετε και με κολοκυθάκια. Η μοτσαρέλα είναι το τυρί που ταιριάζει απόλυτα γιατί λιώνει υπέροχα!

.

Ριζότο α λα Μιλανέζε

Το ριζότο α λα Μιλανέζε είναι από τα πιο κλασικά πιάτα της ιταλικής κουζίνας. Χαρακτηριστικό στοιχείο, το σαφράν που το κάνει μοναδικό.

Ροζ ριζότο

Ίσως το πιο «ερωτικό» ριζότο που έχετε δοκιμάσει. Το χρώμα του αλλά και η γεύση του ταιριάζουν τέλεια σε ένα ρομαντικό γεύμα.

.

«Τούρτα» με κολοκύθια και ριζότο μανιταριών

Εντυπωσιακή αλμυρή «τούρτα» που μπορείτε να τη σερβίρετε και σε επίσημο, καλοκαιρινό δείπνο. Αν δεν σας αρέσει το καπνιστό τυρί, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μια πικάντικη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.

.

Κιμαδοπίλαφο στη φόρμα

Συνδυάζουμε κύριο και συνοδευτικό πιάτο σε ένα μαγείρεμα με πολλή νοστιμιά και πλούσια γεύση. Αν δεν έχουμε στρογγυλή φόρμα του κέικ χρησιμοποιούμε μια μακρόστενη, αρκετά βαθιά, ή ένα μέτριο βαθύ ταψάκι, διαμέτρου 24 – 26 εκ. και ξεφορμάρουμε με τον ίδιο τρόπο.

Σπανακόρυζο στη φόρμα

Αντί του κλασικού, συνηθισμένου σπανακόρυζου, το εμπλουτίζουμε με τυρί, αυγά και τριμμένη φρυγανιά για να σφίξει και το ψήνουμε σαν σουφλέ, στο φούρνο. Είναι εξαιρετικά νόστιμο κύριο πιάτο, ωστόσο μπορούμε να το σερβίρουμε και σαν πρώτο, σε ένα επίσημο γεύμα.

μπλε τυρί

.

Ρυζοσαλάτα με μανιτάρια και αποξηραμένα βερίκοκα

Το άγριο ρύζι ταιριάζει εξαιρετικά με αποξηραμένα φρούτα και πράσινα λαχανικά. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να μεταμορφώνετε τη σαλάτα σας. Το καλοκαίρι μπορείτε να προσθέσετε φασολάκια, το χειμώνα μπρόκολο και την άνοιξη σπαράγγια ή αγκινάρες.

.

Ριζότο με ψητή κολοκύθα και μανιτάρια

Ένα «γήινο» ριζότο που τα μανιτάρια και η ψητή κολοκύθα το κάνουν απίστευτα χορταστικό. Για να το απολαύσετε θα πρέπει να μαγειρευτεί λίγο πριν το σερβίρετε… Το ριζότο δεν σε περιμένει… το περιμένεις!

Ντοματόρυζο σκορδάτο

Το ρύζι καρολίνα δίνει πιλάφι μελωμένο που μοιάζει με ριζότο. Αν το θέλουμε σπυρωτό, επιλέγουμε ρύζι κίτρινο, μακρύκοκκο, το οποίο θα μαγειρέψουμε στον ίδιο χρόνο αλλά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα.

.

Ρύζι φουρνιστό με γιαούρτι και τυριά

Με το ρύζι συνοδεύουμε όλα τα ψητά κρεατικά και πουλερικά φούρνου, σούβλας και σχάρας αλλά και τα μαγειρευτά της κατσαρόλας. Μπορούμε να το σερβίρουμε και μόνο τους, σαν κύριο πιάτο και να το συνοδέψουμε με σαλάτα εποχής ή με βραστά χόρτα.

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *