Πίτσα με ρευστή ζύμη και chorizo
Υλικά
Για τη ζύμη
Για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Για την ζύμη
-
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, λίγη ρίγανη και το ελαιόλαδο και ανακατεύω για 1-2 λεπτά. Προσθέτω το αλεύρι σε 2 δόσεις ανακατεύοντας με ένα κουτάλι και να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο μείγμα (δεν είναι απαραίτητο να διαλυθούν οι σβόλοι εντελώς). Τέλος, προσθέτω την μαγιά και ανακατεύω καλά.
Για την πίτσα
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C αερόθερμο. Λαδώνω καλά ένα ρηχό ταψάκι για πίτσα διαμέτρου 26-28 εκ. και πασπαλίζω με λίγο ψιλό σιμιγδάλι. Ρίχνω το μείγμα και το απλώνω για να καλύψει όλο το ταψάκι και να είναι παντού ισόπαχο.
-
Με ένα κουτάλι περιχύνω με τη σάλτσα και το πετιμέζι, πασπαλίζω με λίγη ξερή ρίγανη και ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο. Μεταφέρω το ταψάκι στο φούρνο και ψήνω για 20 λεπτά.
-
Βγάζω την μισοψημένη πίτσα από το φούρνο, σκορπίζω το αλλαντικό και την μοτσαρέλα και επαναφέρω στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμη.