Σιροπιαστό κέικ σοκολάτας με ελαιόλαδο
Υλικά
Για το σιρόπι
Για την επικάλυψη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για το σιρόπι
-
Βάζω τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα σε ένα κατσαρολάκι και βράζω για 3 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω την κουβερτούρα. Ανακατεύω καλά για να λιώσει.
Για το κέικ
-
Βάζω σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτω το γάλα και το ελαιόλαδο και ανακατεύω για να ενσωματωθεί στο μείγμα.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Προσθέτω το υγρό μείγμα και ανακατεύω απαλά με το σύρμα.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Λαδώνω καλά ένα ταψάκι 22x33 εκ., στρώνω με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζω εκεί το μείγμα. Ισιώνω καλά με μια σπάτουλα και ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά.
-
Βγάζω το κέικ από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
Με ένα ξύλινο σουβλί, κάνω διάσπαρτα μικρές τρύπες στην επιφάνεια του κέικ. Ραντίζω με το καυτό σιρόπι. Το αφήνω να απορροφήσει όλο το σιρόπι και επικαλύπτω με το γλάσο.