Κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού
Ingredients
Για τη σάλτσα
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Video
Off
On
Για τα κεμπάπ
-
Βάζω τους δύο κιμάδες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, την ψιλοκομμένη ντομάτα, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το σουμάκ και το τσίλι. Ζυμώνω απαλά τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
-
Παίρνω αρκετό από το μείγμα (περίπου 100-120 γρ.) και το «πλάθω» γύρω από τις μεταλλικές σούβλες. Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο.
-
Προθερμαίνω το bbq σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Ψήνω τα κεμπάπ με κλειστό καπάκι για 4-5 λεπτά. Ανοίγω το καπάκι, γυρίζω τα κεμπάπ και ψήνω για άλλα 3-4 λεπτά.
Σερβίρω με τη σάλτσα γιαουρτιού και ψημένες πίτες για σουβλάκια.