προορισμός…γεύση!

Σιροπιαστό κέικ σοκολάτας με ελαιόλαδο

1 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 45 mins Total Time 1 hr Cooking Temp: 170  °C Servings: 10

Υλικά

Για το σιρόπι

Για την επικάλυψη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Video
Off On

Για το σιρόπι

  1. Βάζω τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα σε ένα κατσαρολάκι και βράζω για 3 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω την κουβερτούρα. Ανακατεύω καλά για να λιώσει.

Για το κέικ

  1. Βάζω σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτω το γάλα και το ελαιόλαδο και ανακατεύω για να ενσωματωθεί στο μείγμα.

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Προσθέτω το υγρό μείγμα και ανακατεύω απαλά με το σύρμα.

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Λαδώνω καλά ένα ταψάκι 22x33 εκ., στρώνω με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζω εκεί το μείγμα. Ισιώνω καλά με μια σπάτουλα και ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά.

  1. Βγάζω το κέικ από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
    Με ένα ξύλινο σουβλί, κάνω διάσπαρτα μικρές τρύπες στην επιφάνεια του κέικ. Ραντίζω με το καυτό σιρόπι. Το αφήνω να απορροφήσει όλο το σιρόπι και επικαλύπτω με το γλάσο.

Για το γλάσο

  1. Σπάω την σοκολάτα σε ένα μπολ. Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και την ζεσταίνω μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω την καυτή κρέμα στη σοκολάτα. Αφήνω για 1 λεπτό και ανακατεύω καλά.

Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *