προορισμός…γεύση!

Ελαφρύς μουσακάς με κολοκυθάκια με κιμά κοτόπουλου

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 50 mins Cook Time 25 mins Total Time 1 hr 15 mins Servings: 6

Υλικά

Για την κρέμα

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τα κολοκύθια

  1. Ανάβω το φούρνο στους 200°C με αντιστάσεις. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου. Αλατοπιπερώνω τις φέτες των κολοκυθιών και τις στρώνω στη λαμαρίνα (μπορεί να χρειαστούν 2 λαμαρίνες). Ψήνω στο γκριλ για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Βγάζω τα κολοκύθια από το φούρνο και τα αφήνω στην άκρη.

Για τον κιμά

  1. Ζεσταίνω καλά μια κατσαρόλα χωρίς λιπαρή ουσία, ρίχνω τον κιμά και τον καβουρδίζω «σπάζοντάς τον» με ένα ξύλινο κουτάλι. Ρίχνω το ελαιόλαδο, ανακατεύω και προσθέτω το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι. Σοτάρω για 2-3 λεπτά, πασπαλίζω με το κύμινο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη. Αλατοπιπερώνω και σβήνο με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω τα ντοματάκια κονκασέ, σκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω για περίπου 15 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω το μαϊντανό και ανακατεύω.

Για την κρέμα

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, ρίχνω πασπαλιστά το αλεύρι και το καβουρδίζω για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα. Μόλις το αλεύρι αποκτήσει ένα ανοιχτό καστανό χρώμα ρίχνω το γάλα και μαγειρεύω με ασταμάτητο ανακάτεμα, μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια.
    Μαγειρεύω για μερικά λεπτά ακόμη, μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρώς, αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω την μπεσαμέλ να γίνει χλιαρή. Προσθέτω το γιαούρτι, αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο.

Για το μουσακά

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις. Στρώνω το 1/3 της ποσότητας των κολοκυθιών σε ένα ταψάκι 22x33 εκ. Απλώνω τον κιμά και επαναλαμβάνω μια στρώση με κολοκυθάκια. Σκεπάζω με την μπεσαμέλ και τελειώνω με τα υπόλοιπα ψημένα κολοκύθια. Ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά. Βγάζω το ταψί από το φούρνο, πασπαλίζω με τη μοτσαρέλα και συνεχίζω το ψήσιμο για 5-6 λεπτά ακόμη.

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. MICHELE STAMOULI

    ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΚΥΜΑΣ ΣΟΓΙΑΣ (για το γιο vegan) , HTANE ΤΕΛΕΙΟ !!!