προορισμός…γεύση!

Πρασοντολμαδάκια στο ταψί

Πρασοντολμαδάκια στο ταψί

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 45 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 15 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για τη γέμιση

Για την κρέμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τα πράσα

  1. Κόβω τα «μουστάκια» από τα πράσα και αφαιρώ 1 - 2 εκ. από το πράσινο σκληρό άκρο τους. Κόβω κάθε πράσο σε 3 - 4 ίσα κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθός τους. Με ένα μαχαίρι χαράζω βαθιά κάθε κομμάτι κατά μήκος στη μέση (χωρίς να το κόψω τελείως) και ξεχωρίζω τα φύλλα. Ξεπλένω σχολαστικά τα φύλλα σε κρύο νερό και τα στραγγίζω καλά.

  2. Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνω τα φύλλα των πράσων και τα βράζω για 3 - 4 λεπτά, μετρώντας το χρόνο από τη στιγμή που θα ξαναπάρει βράση το νερό. Προτιμώ να τα βράσω σε δύο δόσεις για να χωρέσουν πιο άνετα. Τα στραγγίζω καλά σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνω να κρυώσουν.

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά τον κιμά, το ρύζι, τον πελτέ, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Για τα ντολμαδάκια

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί.

  2. Παίρνω 2 - 3 φύλλα πράσου και τα βάζω το ένα επάνω στο άλλο. Απλώνω ελαφρώς αυτό το διπλό ή τριπλό φύλλο και βάζω κατά μήκος του κέντρου του από 1 - 2 κουτ. σούπας γέμιση. Τυλίγω σε ρολό, ώστε να ξαναδώσω στο πράσο σχεδόν το αρχικό του σχήμα. Βάζω το ρολάκι στο λαδωμένο ταψί και επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία ενώνω με τον ίδιο τρόπο ανά δύο ή ανά τρία και τα κάνω ρολάκια. Τοποθετώ όλα τα ρολάκια κολλητά το ένα με το άλλο στο ταψί.

  3. Σε ένα μπολ ανακατεύω το γάλα με την κρέμα γάλακτος και περιχύνω τα ρολάκια. Πασπαλίζω με την τριμμένη παρμεζάνα και ψήνω για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα και το φαγητό να αποκτήσει μια ροδοκοκκινισμένη κρούστα. Σερβίρω το φαγητό ζεστό.

Keywords: πρασοντολμαδάκια στο ταψί

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Exceptional!

  1. Alexandra

    Exceptional!