προορισμός…γεύση!

Κατσικάκι καπαμάς στη γάστρα με χρωματιστές πατάτες

0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 2 hrs Total Time 2 hrs 20 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C αερόθερμο.

    Σε μια βαθιά γάστρα βάζω τη σάλτσα ντομάτας, το κρασί, το πετιμέζι, τα κρεμμύδια, τον πελτέ, τον ζωμό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά και βάζω μέσα το κρέας. Το γυρίζω 2-3 φορές για να βραχεί καλά από το μείγμα.

  2. Καθαρίζω τη γλυκοπατάτα και την κόβω σε μέτρια κομμάτια. Πλένω τις υπόλοιπες πατάτες (baby και μοβ) και σηκώνοντας το κρέας τις ρίχνω απευθείας στη γάστρα. Τις αλατοπιπερώνω και τις απλώνω μέσα στο σκεύος. Βάζω το κρέας επάνω στις πατάτες, κλείνω τη γάστρα και βάζω το σκεύος στο φούρνο. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνω για 2 ώρες.

Keywords: κατσίκι, κατσικάκι, καπαμάς, πατάτες, παραδοσιακό, πασχαλινό, γιορτινό,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *