προορισμός…γεύση!

Επισκεφτήκαμε το περίφημο CRISTAL ROOM, προσκεκλημένοι του σεφ Guy Martin.
O διευθυντής μας υποδέχεται και μας ξεναγεί στην πρώην κατοικία της Marie-Laure de Noailles (1902-1971) που υπήρξε ένα ανοιχτό σαλόνι για ζωγράφους, ποιητές και μουσικούς της εποχής. 
Σήμερα στεγάζει την έδρα της μοναδικής μάρκας κρυστάλλων Baccarat μέσα από τη μπουτίκ του οίκου, μια γκαλερί – μουσείο και το εστιατόριο CRISTAL ROOM, που ανακαινίστηκε το 2003 από τον διάσημο Philippe Starck. Ο γνωστός ντιζάινερ δημιούργησε ένα κρυστάλλινο παλάτι στο μυθικό αυτό περιβάλλον, αφιερωμένο στην πολυτέλεια και την ομορφιά.
restaurant-web

Στo γεύμα που ακολουθεί στην τραπεζαρία η μια απόλαυση διαδέχεται την άλλη μέσα από εκλεπτισμένες ανοιξιάτικες γεύσεις: από το φρεσκότατο ψάρι, το μυρωδικό αρνάκι φούρνου με δενδρολίβανο και λαχανικά μέχρι τα υπέροχα επιδόρπια με βάση τα κόκκινα φρούτα -όλα συνοδευμένα από ροζέ σαμπάνια υψηλής ποιότητας.
Το εστιατόριο φιλοξενεί επισκέπτες του μουσείου αλλά και τους γοητευτικούς μπίζνεσμαν του του οικονομικού κέντρου της πόλης, σικ κυρίες του 16ου διαμερίσματος αλλά και φαν της κουζίνας του βραβευμένου σεφ, από όλο τον κόσμο , που θέλουν να γευτούν την υπέροχη, ελαφριά γαλλική κουζίνα αλλά και τα ειδικά πανάκριβα μενού για τον εορτασμό των 250 χρόνων στην ιστορία των κρυστάλλων Baccara!
Μια ακόμη γευστική εμπειρία έφτασε στο τέλος της…

Harcourt, το απόλυτο επιδόρπιο
harcourt-web
Είναι το όνομα ενός μοντέλου από τα ποτήρια της μάρκας Μπακαρά που έγινε εμπνευσμένο επιδόρπιο στο μενού, με την υπογραφή του Guy Martin και του σεφ ζαχαροπλαστικής David Doualan. Παραγγελία του βασιλιά της Γαλλίας Louis-Philippe, το ποτήρι αυτό σχεδιάστηκε το 1841. Αυτό το μοντέλο έγινε επίσης παραγγελία του Ναπολέοντα 3ου και από τότε ταξιδεύει σε όλα τα αυτοκρατορικά τραπέζια της Ανατολής, του Βατικανού, και του βασιλικού Μαρόκου. Χάρη στην τέλεια γραμμή του στο εξάγωνο πόδι του και τις έξι πλευρές του να καθρεφτίζουν το φως. Σήμερα μετατρέπεται σε ένα επιδόρπιο εποχής, με το σκελετό από λευκή σοκολάτα. Στην καρδιά του μια γευστική ποικιλία με φράουλες του δάσους, μαρμελάδα, κι έναν υπέροχο συνδυασμό φιστίκι σε κρέμα και φιστίκι καραμελιζέ. Η αρμονία συμπληρώνεται με ένα παγωτό βανίλιας για να φέρει δροσιά στον ουρανίσκο.

Το ροζ σαλόνι
Ο χώρος αυτός μπορεί να υποδεχθεί ως οχτώ άτομα για να μοιραστούν μια διακριτική γευστική στιγμή, κάτω από το μαύρο κρυστάλλινο πολυέλαιο και με υπέροχη θέα στην place des Etats-Unis.
salon-rose-web

Mια ομάδα σε πλήρη αρμονία
Ο μεγάλος σεφ πλαισιωμένος από την ομάδα που εμπιστεύτηκε για το CRISTAL ROOM: δίπλα του ο διευθυντής του εστιατορίου Geoffroy Berrier, ο 26 χρονος σεφ Adrien Manach, ο David Doualan, σεφ ζαχαροπλαστικής, o Fabien Hacques, οινογνώστης και οι νέοι άνθρωποι της υποδοχής με αξεπέραστη ευγένεια.
omada-web

Το μενού
Kαραβίδες στον ατμό, συνοδευμένες με φέτες αβοκάντο και ροδέλες παντζάρι.
Μια μοναδική γεύση για όσους προσέχουν τη γραμμή τους.
langoustines-web

Παραδοσιακή φραγκόκοτα από τη Σαβοία, την ιδιαίτερη πατρίδα του σεφ, με αγκινάρα και κρεμμυδάκι κονφί, ελαφρύ πουρέ λαχανικών σερβιρισμένο με μια γευστική σως άσπρου κρασιού.
fragkokota-web

Καταπράσινα σπαράγγια με φρέσκο τυράκι, λάδι ελιάς και λεπτές φέτες κολοκυθάκι, σως από γκρέιπφρουτ, ιδανικό πρώτο πιάτο για χορτοφάγους.
asperges-web

Eπιδόρπια
Tάρτα λεμονιού με μαρέγκα γαρνιτούρα, σε νέα έκδοση.
tarte-au-citron-web

Τολμηρή πανδαισία χρωμάτων χαρακτηρίζει αυτό το πανάλαφρο επιδόρπιο με φραμπουάζ και σοκολάτα που εναλλάσσονται αρμονικά.
dessert-framboise-web

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *