προορισμός…γεύση!

Κοτόπουλο στιφάδο με λευκή σάλτσα

Κοτόπουλο στιφάδο με λευκή σάλτσα

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 50 λεπ Total Time 1 ώρα 5 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα κρεμμυδάκια στιφάδου μαζί με λίγο αλάτι, για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και να μαλακώσουν ελαφρά. Προσθέτω το σκόρδο, σοτάρω για άλλο 1 λεπτό και βγάζω όλα τα υλικά με μια τρυπητή κουτάλα. Τα μεταφέρω σε ένα πιάτο.

  2. Στο λάδι που έμεινε στην κατσαρόλα βάζω τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα αφήνω να σοταριστούν για 2 - 3 λεπτά από την κάτω πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά και να ξεκολλάνε με ευκολία. Τα γυρίζω από την άλλη πλευρά και τα σοτάρω για άλλα 2 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν και εκεί. Ρίχνω ξανά στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά. Σβήνω με το κρασί, το αφήνω για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ κι προσθέτω τα μπαχάρια και τη δάφνη. Προσθέτω το ζωμό, αλάτι και πιπέρι, αφήνω να πάρει μια βράση και χαμηλώνω τη φωτιά. Σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω το φαγητό για περίπου 45 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει καλά.

  3. Παίρνω 2 φλιτζάνια από το ζουμί της κατσαρόλας, το αφήνω να κρυώσει αρκετά και διαλύω εκεί το κορν φλάουρ. Το ξαναρίχνω στην κατσαρόλα, την ανακινώ για να απλωθεί καλά το μείγμα και μαγειρεύω για άλλο 1 λεπτό περίπου, σε μέτρια φωτιά, μέχρι σάλτσα να δέσει. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: κοτόπουλο στιφάδο με λευκή σάλτσα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Mouth-watering

  1. sophiemcbeath4

    Mouth-watering