destination taste!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

: 6
: 20 min
: 1 hr 30 min

Θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή που μοσχοβολάει πορτοκάλι. Το όξινο πορτοκάλι κάνει το κοτόπουλο απίστευτα τρυφερό και τις πατατούλες πεντανόστιμες!

Υλικά
  • 1 κοτόπουλο 1½ κιλό περίπου, κομμένο σε μερίδες
  • χυμός από 2 πορτοκάλια, κατά προτίμηση βιολογικά
  • το ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κουτ. γλυκού ξερή
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ξίδι βαλσάμικο
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ που να χωράει όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου ρίχνω το ελαιόλαδο, το χυμό από τα πορτοκάλια, το ξύσμα, το κρεμμύδι το βαλσάμικο, το κύμινο, το σκόρδο, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω καλά και βυθίζω τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σκεπάζω με μεβράνη και αφήνω το κοτόπουλο για 2-3 ώρες στο ψυγείο για να μαριναριστεί.
  • Βήμα 3 Καθαρίζω τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνω, τις ανακατεύω με τις φέτες των πορτοκαλιών και τις απλώνω στη γάστρα. Επάνω στις πατάτες τοποθετώ τα κομμάτια του κοτόπουλου και περιχύνω με τη μαρινάδα. Σκεπάζω τη γάστρα και ψήνω στο για 1½ ώρα. Σερβίρω το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με λίγο έξτρα ξύσμα από πορτοκάλι.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια