destination taste!

ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ

ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ

ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ

: 4
: 20 min

Για να φιλετάρουμε τις φέτες εσπεριδοειδών χρειαζόμαστε αρκετή πείρα, υπομονή και ένα μικρό και κοφτερό μαχαιράκι χωρίς δόντια, ώστε να αφαιρέσουμε τη λεπτή μεμβράνη κάθε φέτας δεξιά και αριστερά της. Ομως ακόμα και ένα σχολαστικό καθάρισμα από τις λευκές ίνες μπορεί να μας δώσει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Υλικά
  • 1 ροζ γκρέιπφρουτ (θα τα βρούμε στις περισσότερες λαϊκές αγορές, μανάβικα και μεγάλα σούπερ μάρκετ. Η φλούδα και η σάρκα τους έχουν ελαφρώς ροζέ χρώμα)
  • 3 ζουμερά πορτοκάλια
  • 4 μανταρίνια (ή κλημεντίνες)
  • χυμός και ξύσμα από 1 πράσινο λεμόνι (άγουρο), ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό (αποφύγουμε τα λάιμ γιατί σχεδόν πάντοτε είναι εισαγόμενα και κερωμένα)
  • 2 κουτ. σούπας μέλι της αρεσκείας μας
  • τα φύλλα από ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ξεφλουδίζω το γκρέιπφρουτ, τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια (ή τις κλημεντίνες) και πετάω τις φλούδες. Χωρίζω τα φρούτα στις φέτες τους από τις οποίες αφαιρώ όσο περισσότερες από τις άσπρες ίνες τους μπορώ. Στη συνέχεια κόβω όλες τις φέτες σε μικρά κυβάκια, επάνω από ένα μπολ ώστε να συγκεντρωθούν εκεί οι χυμοί. Οσο κόβω αφαιρώ τυχόν κουκούτσια (κυρίως από τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια)
  • Βήμα 2 Βάζω όλα τα κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Βήμα 3 Σε ένα μικρό μπολάκι βάζω το χυμό και το ξύσμα του πράσινου λεμονιού και προσθέτω το μέλι, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και τους χυμούς από τα εσπεριδοειδή που έκοψα. Ανακατεύω καλά και περιχύνω τα κομμένα φρούτα. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζω τη φρουτοσαλάτα στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Βήμα 4 Τη μοιράζω σε μπολάκια, μαζί με το νόστιμο ζουμί της, πασπαλίζω με την κανέλα και σερβίρω.


Dina’s Daily Recipes«Δεματάκια» με λαχανικά, φιρίκι και μπλε τυρί

Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό