προορισμός…γεύση!

Μπακαλιαρόπιτα

Μπακαλιαρόπιτα

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 1 ώρα Rest Time 24 ώρα Total Time 25 ώρες 30 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για την πίτα

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Γέμιση

  1. Βάζω να βράσει μπόλικο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Τα μαγειρεύω για 2 - 3 λεπτά από τη στιγμή που θα ξαναπάρει βράση το νερό, τον στραγγίζω καλά και τον κομματιάζω με τα χέρια, αφαιρώντας τυχόν κοκαλάκια.

  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Αδειάζω το κρεμμύδι με το λαδάκι του σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω τον κομματιασμένο μπακαλιάρο, τις πατάτες, τις ντομάτες, το γάλα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το μαϊντανό και μπόλικο πιπέρι (αλάτι δεν θα χρειαστεί γιατί ο μπακαλιάρος είναι αρκετά αλμυρός). Ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι.

Πίτα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο περίπου 28 εκ. και στρώνω προσεκτικά το ένα φύλλο σφολιάτας, καλύπτοντας καλά τον πυθμένα και τα τοιχώματα και τραβώντας το προσεκτικά ώστε να εξέχει λιγάκι από τα χείλη του ταψιού.

  2. Αδειάζω τη γέμιση στο ταψί, ισιώνω όσο γίνεται την επιφάνεια και σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Γυρίζω τις άκρες του κάτω φύλλου προς τα μέσα, τις βρέχω ελαφρά και τις ενώνω με το επάνω φύλλο για να κολλήσουν μεταξύ τους. Τρυπάω την επιφάνεια της πίτας με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία για να διαφεύγουν οι υδρατμοί κατά τη διάρκεια του ψησίματος και να μην σκιστεί το φύλλο.

  3. Σε ένα μπολάκι χτυπάω τον κρόκο αυγού με 1 κουτ. γλυκού νερό και αλείφω την πίτα για να γυαλίσει και να ροδίσει όμορφα. Την πασπαλίζω με το σουσάμι και την ψήνω για 1 ώρα. Τη σερβίρω ζεστή ή χλιαρή.

Keywords: μπακαλιαροπιτα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Wow, this amazing!

  1. gargorg

    Wow, this amazing!